Tetropolis otvára žáner Totroidvanie

Veľké štvorčekované dobrodružstvo v 2D otvorenom svete.

pridal roberto 10.8.2014 o 16:30 pod hry
Tetropolis otvára žáner Totroidvanie

HRY > NOVINKY >

Tetropolis je nelineárna puzzle platformovka vo svete, ktorý je sám o sebe rébusom. Nová hra zasadila objekty a pravidlá Tetrisu do hry v štýle metroidvanie a svete div sa, vznikla Tetroidvania. V Tetropolise preberá hráč úlohu objektu tvoreného štyrmi preskupiteľnými štvorčekmi, ktorý sa vydá na cestu naprieč celou Tetrotovárňou. Hier, v ktorých sa môže hrdina zmeniť na obrneného rytiera, upíra či draka už bolo niekoľko, no v Tetropolise získate schopnosť zmeniť sa z kocky na dlhý kváder a potom zasa naspäť. A v pokročilejšej fáze pribudnú aj ikonická pyramída a L-ko.

Každý tvar má svoje vlastné výhody a dokonca špeciálne schopnosti. Kotúľajúca sa kocka dokáže prevalcovať nepriateľov, ale hranol sa môže zmeniť na harmoniku a predviesť dlhý, priamy skok. Pomocou menenia tvarov sa hráč pokúsi dostať ku kontrolnému bodu miestnosti, ktorým potom môže miestnosťou otáčať o 90°, rovnako ako objektami v klasickom Tetrise. Otočenie miestnosti sprístupní predtým nedostupnú časť miestnosti, zmena pôsobenia gravitácie pohne objektami a dvere, ktoré predtým viedli späť alebo neviedli nikam zrazu vedú do vedľajšej miestnosti s vlastným kontrolným bodom. V úrovniach sa tiež dá naraziť na itemy prepožičiavajúce tetromínu ďalšie schopnosti. Napríklad super nabíjačka nabije objekt elektrinou, ktorú môže využiť na omráčenie nepriateľa, alebo ňou nabiť generátor.

Tetropolis otvára žáner Totroidvanie

Príbeh nás zavedie do veľkej továrne na tetromína (Tetris objekty). Jedno tetromínum nesplňuje štandardy, keďže sa skladá iba z 3 dielov, čo je samozrejme neakceptovateľné. Chromému tetromínu sa však podarí na smetisku spojiť s iným vyradeným kusom. Výsledný objekt síce neladí farebne, ale už splňuje štandardy a môže sa pokúsiť vrátiť medzi ostatné. Je to ale správna voľba?

Tetropolis vzniká v štúdiu NextGen Pants, ktoré už hru predstavilo KickStarteru. V rámci kampane už ponúkajú aj hrateľné demo pre platformu Windows, no hra by sa mala nakoniec dostať aj na Mac, Linux a OUYA.

Tetropolis otvára žáner Totroidvanie





Páči sa mi!

Zaradené pod: indie






Tetropolis otvára žáner Totroidvanie
PC

Vývoj: NextGen Pants
Štýl: Logická
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk