Night Trap sa vracia v HD kvalite

Pätica tínedžeriek v strašidelnom dome a vy ako veľký brat, ktorý sa vždy pozerá. Čaká nás renesancia interaktívnych filmov?

pridal roberto 17.8.2014 o 8:30 pod hry
Night Trap sa vracia v HD kvalite

HRY > NOVINKY >

Päť tínedžeriek sa rozhodlo prenocovať v dome rodinky Martinových. Martinovci sú na prvý pohľad obyčajnou americkou rodinou, tak prečo si u nich nespraviť pyžamovú párty? Veci však nie sú také, ako sa na prvý pohľad zdajú a dom i jeho okolie sa iba tak hemží krvilačnými príšerami. Nanešťastie, alebo naopak našťastie, Martinovci si k sebe hostí pozývajú často a zmiznutia už začali byť podozrivé aj špeciálnemu tímu S.C.A.T. Vy, ako veliteľ, máte teda pomocou tajne nainštalovaných kamier skvelý prehľad o dianí v každej miestnosti (vrátane kúpeľne), no zároveň nemáte ani jeden z charakterov pod priamou kontrolou.

Na tomto príbehu sa začiatkom 90-tych rokov minulého storočia podarilo Digital Pictures pripraviť jeden z prvých interaktívnych filmov. Úspech nemala projektu zabezpečiť len jeho "filmovosť", o akej nemohol práve vznikajúci Wolfenstein a jeho pseudo 3D engine ani snívať, ale aj množstvo odhalenej pokožky a v neposlednom rade nezabudnuteľná Dana Plato. Kto? Tínedžerská hviezda jedného ešte staršieho sitcomu, ktorá už ale v čase natáčania Night Trap dávno tínedžerkou nebola. Hra bola vydaná iba na vtedy technicky najvyspelejších platformách s CD mechanikami - Sega CD system, 3DO, PC a Mac.

Night Trap získal veľké množstvo mediálnej pozornosti a nemalou mierou prispel aj k zavedeniu ratingu, ktorý dodnes odlišuje hry pre deti a mládež od hier s nevhodným obsahom, hra však bola pre kritikov aj hráčov skôr sklamaním. Filmové scény distribuované na CD-čkach a obmedzené vtedajšou technikou mali veľmi ďaleko od kvality, akú dokázali ponúknuť VHS kazety a samotná hrateľnosť bola prirodzene obmedzená tým, že sa iba čiastočne jednalo o hru a čiastočne o film.

Dnes si už na roztomilú Danu Plato spomenie len málokto a množstvo "holej kože" dnes vystačí akurát tak na rating PG13, no partia nadšencov a autorov pôvodného titulu si aj tak myslí, že teraz je tá správna chvíľa vydať Night Trap ReVamped. ReVamped by mal ponúknuť pôvodné zábery, avšak transformované do HD podoby, pričom titul sa vráti na PC aj Mac, no pribudnú konzoly PlayStation a Xbox nešpecifikovanej generácie. No a zaujímavosťou je, že autori sa rozhodli nedistribuovať hru digitálne, ale opäť pomocou optických diskov. No a keďže výroba a distribúcia pevných nosičov čosi stojí, potrebujú na KickStarteri vyzbierať aspoň 330 tisíc dolárov. Držíme palce!





Night Trap sa vracia v HD kvalite  Night Trap sa vracia v HD kvalite
Páči sa mi!

Zaradené pod: indie






Night Trap sa vracia v HD kvalite
PC

Vývoj: Night Trap
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk