Sony pripravuje pre PlayStation 4 aktualizáciu 2.0, odhalilo prvé detaily

Sony počas konferencie na Gamescom mierne poodhalilo pripravovanú aktualizáciu pre PS4, ktorá vyjde na jeseň

pridal play3man 13.8.2014 o 7:21 pod hry
Sony pripravuje pre PlayStation 4 aktualizáciu 2.0, odhalilo prvé detaily

HRY > NOVINKY >

Počas konferencie Sony na Gamescome sa na pódiu po spustení ukážky na nový horor P.T. opäť objavil Jim Ryan, ktorý poodhalil pripravovanú aktualizáciu pre PS4 s označením 2.0. Zatiaľ odhalené funkcie sú vyslovene sociálneho charakteru a rozvíjajú, prípadne pridávajú nové možnosti v prepojení PS4 s ostatnými službami a samotnými hráčmi.

V prvom rade teda pôjde o vylepšenie už existujúcich funkcií. Zlepšenia sa dočká zobrazovanie real-time aktivity v sekcii What's New a chýbať nebude ani možnosť hľadania priateľov podľa skutočných mien. Ďalšia novinka, ktorá bola oznámená už na E3 v podobe oficiálnej YouTube aplikácie pre pozeranie videí a aj ich priame nahrávanie pomocou Share tlačítka na váš kanál bude taktiež súčasťou tejto aktualizácie. 

Najväčšou novinkou je však oznámenie funkcie s názvom Share Play. Prvé ukážky tejto funkcie sme mohli vidieť ešte pri predstavení PlayStation 4 vo februári minulého roka, no dočkáme sa jej nakoniec až s touto aktualizáciou. V skratke pôjde o funkciu, vďaka ktorej budete môcť doslova "nazdielať" rozohranú hru vášmu priateľovi a to bez toho, aby danú hru mal stiahnutú alebo ju dokonca vlastnil. Sony o tejto funkcii hovorí ako o možnosti, s ktorou budete môcť cez internet zažiť lokálnu kooperáciu presne tak, ako keby váš kamarát sedel priamo u vás doma. Okrem kooperácie bude vďaka tejto funkcie možné požiadať priateľa o pomoc na diaľku. Keď teda v hre narazíte na nejakú časť, s ktorou si nebudete vedieť rady, jednoducho ju budete môcť zdielať kamarátovi, ktorý za vás túto časť prejde. Teda, aj keď to presne nedefinovali pôjde o streamovanie hry cez PS Now, zrejme medzi obomi konzolami, len treba rátať s nutnosťou dostatočne rýchleho internetu, spomalenej odozvy, nižšej kvality obrazu a rozlíšenia.

Zo zatiaľ odhalených noviniek v aktualizácii 2.0 to je všetko, no podľa slov Sony sa s nami už čoskoro podelia o ďalšie. Čo sa týka multimediálnych funkcií, tak tie sú stále v nedohľadne. Každopádne Microsoft už pre Xbox One aktualizáciu s podporou prehrávania hudby, fotiek a videa oznámil, takže sa dá očakávať, že sa Sony bude snažiť na tento krok zareagovať. Teda rovnako, ako to bolo s podporou 3D Blu-Ray.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18414)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk