Dojmy z Gamescomu: Prečo sa od Splatoon len ťažko odchádzalo?

Pestrofarebná multiplayerovka Splatoon možno nepatrí k najsilnejším titulom Gamescomu, aj tak sa od nej odchádzalo len veľmi ťažko.

pridal matus_ace 14.8.2014 o 10:23 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Prečo sa od Splatoon len ťažko odchádzalo?

HRY > NOVINKY >

Spraviť akciou prešpikovanú hru bez jedinej kvapky krvi sa môže zdať ako tvrdý oriešok. S trochou nápaditosti to však nemusí byť až také ťažké. A aj keď by ste o výsledku mohli rozhodne mať nejaké tie pochybnosti, Nintendo ich okamžite všetky zotrie zo stola.

Stánok Nintendo na Gamescome nebol najväčší ani najhlučnejší. Nebol ani nabitý jednou vyhypovanou hrou za druhou, aj tak sa z neho však mnohým odchádzalo najťažšie. A Splatoon bol jedným z dôvodov. Nenápadná hra si ľudí získala už po svojom predstavení na E3 a teraz už vieme, že oprávnene. Boje o územia totiž už možno boli epickejšie, no snáď nikdy nie farebnejšie. A aj keď tu krv nestrieka po každom výstrele na všetky svetové strany, o telesných tekutinách nešťastných hlavonožcov to už neplatí.

Ste v tíme s ďalšou trojicou hráčov a tvárite sa, že vy ste tí dobrí. Oproti vám sú ďalšie stojany a za nimi štvorica zloduchov, ktorej to chcete poriadne vytmaviť (aj keď vlastne záleží od farby vášho tímu). Zo začiatku sa zdá, že zvládať farbenie hernej mapy, streľbu po nepriateľoch a plávanie vo vlastnom atramente je nad ľudské sily. Splatoon je síce v jadre variáciou na všetky možné Conquest režimy, známe z iných hier, no je to hravosť hry, ktorá ju posúva do nových dimenzií.

Zistíte si pravidlá vyhrávania, rozbeháte sa a zrazu začnete všade vôkol seba rozosievať pestrofarebnú skazu. Vaša postava vie však meniť podoby a teda okrem obligátneho strieľania (mierite pohybom GamePadu) po nepriateľoch sa skutočne oplatí strieľať si pod nohy. Budujete si tak základy pre svoje obsadzovanie územia. Vy ste na svojej farbe rýchlejší, súper zas pomalší. Vo farbe môžete plávať a taktiež vám dopĺňa „muníciu“. A pri plávaní prekonávate prekážky, či môžete využiť moment prekvapenia na zasadenie smrteľného úderu z farebnej kaluže.

Hra tak získava nový taktický element. Musíte hrať spolu a najskôr sa postarať o to, aby ste mali v súboji šancu, až potom sa vrhnúť priamo doň. Samozrejme, šikovnejší „plavec“ má v boji často výhodu, no bojovať sa dá aj silou. Napríklad pestrofarebnou bombou. Uštedriť poriadny zásah súperovi stále poteší, no dôležitejšie je spolu nafarbiť a udržať čo najväčšiu časť mapy. Je to rýchle, jednoduché a najmä zábavné, pričom je to stále hra prístupná úplne každému.

Splatoon od Nintenda asi nečakal nikto. Kým o mnohých hrách sa dopredu hovorí, o tejto pred E3 ohlásením nepadlo ani slovko. A aj po Gamescome o nej bude pravdepodobne ticho a to dosť neprávom. Nečakaný titul je totiž zrazu výrazným ťahákom pre fanúšikov tradično-netradičného multiplayeru, ktorý na známych základoch vystaval originálnu akčnú jazdu, ktorá to má dobre rozbehnuté, ale snáď nám ponúkne ešte viac.





Páči sa mi!






WiiU

Vývoj: Nintendo / Nintendo
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 29. máj 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18377)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk