Dojmy z Gamescomu: Čo sa kuchtí pre War Thunder?

Populárne vojnové MMO nepoľavuje a jeho autori chcú stále prinášať novinky. Na pár z nich sme sa bližšie pozreli

pridal matus_ace 16.8.2014 o 9:09 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Čo sa kuchtí pre War Thunder?

HRY > NOVINKY >

Bojím sa lietania. Vzlietanie a aj pristávanie sú utrpením a počas toho medzi tým nech ideálne nie sú žiadne turbulencie. Aj napriek tomu som si na záver nášho stretnutia pád strmhlav dole, po ktorom nasledovala už len Game Over obrazovka, náramne užíval. Aj notoricky známej hre, akou War Thunder určite je, totiž Oculus Rift dodá nový rozmer. Spoločnosť si potrpí na detaily a tak od tvorcov hier vyžaduje, aby sa v nich hráči mohli plne rozhliadať a vidieť telo svojej postavy. War Thunder nebol výnimkou.

Sedíte v lietadle, porozhliadnete sa po kokpite a vidíte telo svojho pilota. Čokoľvek čo na joystickoch pohnete vidíte aj vo virtuálnom kokpite. S DK2 na hlave nepociťujete nevoľnosti, ani bolesti. Ale predsa len je istejšie sedieť. Mozog sa ľahko nechá oblbnúť a strácate rovnováhu v skutočnom svete. V tom virtuálnom sa však okamžite stávate bojovým pilotom a aj v tom najhoršom prípade sa vždy môžete reálne otočiť a vidieť, kto vám to strieľa do chvosta.

Ukážka súbojov s VR headsetom na hlave a kávička však neboli to jediné, čo mali pre nás v Gaijine pripravené. War Thunder stále prechádza zmenami. Menšími aj väčšími. A na niekoľko z nich sme sa mohli bližšie pozrieť. Hra sa dočká nových strojov (napríklad tank s viacerými hlavňami) a aj dvojice máp: Poľska a Nórska. Taktiež pribudnú prepracovanejšie možnosti deštrukcie.

     

Len pred pár dňami spoločnosť oznámila podporu predaja užívateľmi vytvoreného obsahu, za ktorý môžu získať peniaze. Od tejto novinky si sľubujú mnoho, no hlavne dokáže priniesť množstvo originálnych nápadov z hláv hráčov. Celý systém má byť jednoduchý a ako sme mohli vidieť, obsahuje aj silný sociálny element.

Zábavnou a možno aj trochu vtipnou novinkou je nový režim pretekov. Keď si budete chcieť oddýchnuť od bojovania, môžete s ostatnými súperiť v šikovnosti a rýchlosti pri preletoch obručami. Avšak len pre lietadlá, aj keď podobné osvieženie by pravdepodobne neuškodilo ani pozemným jednotkám.

Najviac nás však zaujali nové možnosti, ktorá hráčom chcú v boji pomôcť, no podľa slov jedného z autorov nimi nechcú hru priamo zjednodušiť. Prvou je Armor Preview. Každú časť tanku si môžete mimo hry pozrieť a zvýrazniť, aby ste sa dozvedeli viac o jej odolnosti. Takto môžete nájsť presne to slabé miesto, na ktoré by ste sa v hre mali sústrediť. Druhou zas nový Kill-cam. Ak ste si mysleli, že jednou ranou nie je možné súpera zlikvidovať, pravdepodobne vás táto kamera vyvedie z omylu, keď vám presne ukáže strelu a aj skazu, ktorú napáchala. Ak vo vnútri tanku napríklad trafíte muníciu, o ohňostroj je postarané.

Gaijin je v prípade War Thunderu známy otvoreným prístupom k multiplatfom vydávaniu a teraz rodinu platforiem rozšíria ešte ďalej. Hra totiž príde aj na Shield Tablet, bude samozrejme podporovať Shield ovládač a aj možnosť pripojiť tablet na TV a vychutnať si hru tam.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5
Free2play

Vývoj: Gaijin Entertainment / Gaijin Entertainment
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 1. november 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk