Ako je to s exkluzivitou Rise of the Tomb Raider pre Xbox One?

Microsoft cez Gamescom ohlásil exkluzivitu Rise of the Tomb Raider, Phil Spencer ju teraz približuje. PS4 verzia teraz nie je tak jasná ako sa zdalo.

pridal saver 17.8.2014 o 9:28 pod hry
Ako je to s exkluzivitou Rise of the Tomb Raider pre Xbox One?

HRY > NOVINKY >

Microsoft cez Gamescom ohlásil exkluzivitu Rise of the Tomb Raider, Phil Spencer ju teraz približuje. PS4 verzia teraz nie je tak jasná ako sa zdalo.

Pôvodne sme čakali, že Microsoft si len kúpil krátky odklad PS4 verzie, respektíve, že mu ho ponúklo Square Enix keďže určite na jeseň 2015 nechcú ísť na PS4 priamo proti Uncharted 4.  No nie je to také jednoduché, Microsoft je v tom hlbšie ako len s exkluzivitou.

Phil Spencer to konkretizoval a Microsoft bude robiť ako marketing, tak investuje aj do vývoja, kde si chce byť istý, že hra ukáže aká skvelá môže byť.  Dodáva, že jednania o exluzivite sú už dosť staré a z tohto pohľadu je aj otázne, že Square hru ohlásilo hneď na všetky platformy. Ale možno to už mali dohodnuté a jedno je isté, Square zjavne veľmi potrebuje peniaze, keďže ako neustále naznačujú, ich západné hry si na seba len veľmi ťažko zarobia. Pri prvom Tomb Raiderovi to opakovali celý rok až do vydania nextgen vezie, rovnako nextgen verziou chcú ešte viac zarobiť na Sleeping Dogs.  

Pre Microsoft je teraz Rise of the Tomb Raider niečo podobné ako Ryse a  Dead Rising 3, teda berú ju ako svoju hru, ktorá po uplynutí exkluzivity môže vyjsť minimálne na PC.  Pri Tomb Raiderovi by sme mohli čakať aj PS4 verziu, a Microsoft potvrdzuje že to už bude na Square Enix na akých platformách si to vydá. Občas sa však stane, že firmy napriek koncu exkluzivity hru na inú platformu nevydajú (napr. MGS 4). Pri Square by sme s tým nemuseli rátať, oni sú podľa nových edícii schopní vydať hru ešte dvakrát.

Čo sa týka načasovania exkluzivity,  Microsoft si väčšinou dáva exkluzivitu na rok pri väčších titulov, na polroka pri menších tituloch, alebo pre pc verzie daných hier. Uvidíme ako to bude tu, ale môžeme odhadovať, že minimálne ten rok si na PS4 hráči počkajú, na PC možno aj kratšie, ale záleží či by ju Square chcelo vydávať samú a rovno by vydanie oboch nespojilo.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19565)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk