Dojmy z Gamescomu: World of Warships a plány Wargamingu

Wargaming sa po po zemi a oblakoch vydáva aj na more vo World of Warships a my sme si hru vyskúšali na vlastnej koži

pridal matus_ace 16.8.2014 o 20:24 pod hry
Dojmy z Gamescomu: World of Warships a plány Wargamingu

HRY > NOVINKY >

Ak si niekto tohtoročný Gamescom ukradol pre seba, bol to gigant Wargaming. Tanky im zjavne idú a tak si mohli dovoliť najväčšiu a asi aj najviac prepracovanú prezentáciu na výstavisku. V oveľa pokojnejších priestoroch sme sa stretli s vývojármi, aby sme im položili zopár otázok a vyskúšali si World of Warships na vlastnej koži.

Ak ste hrali niektorú z predchádzajúcich dvoch World of hier od Wargamingu, tak sa aj na mori budete cítiť ako doma. Ovládanie, štýl hrania, rozhranie a aj celkový pocit z hry je veľmi podobný ako je to v populárnych tankoch. Pri hraní musíte do úvahy brať jednoduchú balistiku, stále sa môžete skrývať (v tomto prípade napríklad za ostrovy) a samozrejme, veľký vplyv na výsledok súbojov má to, kam sa trafíte.

Ovládanie lodí je však jednoduché, intuitívne a hlavne prehľadné a to isté platí aj o bojisku. Nie len vďaka minimape stále máte prehľad o tom, kde sa nachádzate a ako ste na tom s nepriateľmi v blízkom okolí. V skúmaní okolia vám pomáha aj scoutovacie lietadlo. To síce nemôžete ovládať, no poskytne vám prehľad aj o nepriateľských lodiach, ktoré sa nachádzajú v diaľke. V boji potom môžete využiť viacero typov munície podľa situácie, v ktorej sa nachádzate. Dokonca vám pomáha aj automatická streľba z menších veží, ktoré však nemôžete ovládať, len im nastavovať prioritu. Rýchlo sa do hry dostanete a nebudete sa vedieť dočkať zničenia ďalšieho cieľa. Do cieľa však môžete aj naraziť a pokúsiť sa zničiť ho tak. Tam už ale závisí od vašej lode a aj lode súpera.

Dojmy z Gamescomu: World of Warships a plány Wargamingu

World of Warships ponúka 4 triedy lodí: battleships, cruisers, destroyers a aircraft. Líšia sa veľkosťou, silou a podobne a platí teda trojuholník, kedy sa navzájom dokážu zničiť. Mimo neho sú lietadlové lode, ktoré slúžia na podporu. Lode sa ďalej delia do 10 tierov, pričom v tom najvyššom budete môcť nájsť aj kúsky ako Yamato alebo Iowa. Samozrejme nechýbajú všetky námorné mocnosti. V hre bude niekoľko rôznych druhov terénov, napríklad aj more s ľadovcami, tie však, bohužiaľ, nebudú mať veľký vplyv na hrateľnosť a loď vám po náraze nepotopia.

Podľa autorov hra ešte nemá presný dátum vydania, ale do uzatvorenej bety by sa hra mala dostať v poslednom štvrťroku 2014. Ak ste si však robili nádej, že by sa do nej mohli dostať ponorky, musíte si nechať zájsť chuť. Možno však do hry pribudnú neskôr.

Porozprávali sme sa aj na tému napredovania World of série. Či sa neplánujú preniesť do inej doby, prípadne aj do vesmíru s niečím ako World of Spaceships. A bohužiaľ, neplánujú. A rovnako nemajú v pláne ani inú dobu, keďže už teraz pokrývajú stroje v rozmedzí rokov 1904-1953, čo je podľa jedného z autorov zlatý vek vojenskej techniky, kedy nebola uniformná, sterilná, ale stroje boli krásne a každá krajina sa dala spoznať podľa špecifického spracovania..

Dojmy z Gamescomu: World of Warships a plány Wargamingu

Všetky 3 World of hry, samozrejme, budú fungovať v jednom ekosystéme. Bohužiaľ, kvôli vyváženiu nebudú nikdy prepojené na jedno bojisko, kde by spolu bojovali tanky, lode a lietadlá, no bude vám stačiť jediný účet, s jediným Premium kontom (ak ho budete mať), s jedinou menou. Už teraz vlastne hry ponúkajú free expy, ktoré získate v jednej a uplatníte v druhej. Každopádne v globálnej mape by sa možno tituly mohli spojiť.

Pýtate sa, či aj ostatné hry zo série prídu na konzoly? Zatiaľ autori nemajú konkrétne plány, no rozhodne by sa tam chceli postupne dostať aj s World of Warplanes a World of Warships.





Dojmy z Gamescomu: World of Warships a plány Wargamingu  Dojmy z Gamescomu: World of Warships a plány Wargamingu  Dojmy z Gamescomu: World of Warships a plány Wargamingu
Dojmy z Gamescomu: World of Warships a plány Wargamingu
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk