Activision chce svoje vlastné filmové štúdio

Veľké videoherné príbehy a hlboko prepracované svety sú skvelým námetom na veľké filmové blockbustery. Ak to nedokážu využiť zavedené filmové štúdiá, založí si Activision vlastné.

pridal roberto 19.8.2014 o 22:30 pod hry
Activision chce svoje vlastné filmové štúdio

HRY > NOVINKY >

Niektoré hry od Activisionu majú také množstvo kvalitných prestrihových scén s padajúcimi mrakodrapmi a desiatkami výbuchov, že sú vlastne samé o sebe zaujímavým filmom. Hlavne scény z mega populárnej série Call of Duty ako by z oka vypadli letným hitom Michaela Baya. Prečo teda veľkí distribútori videohier zarábajú iba na videohrách a nepredávajú svoje príbehy aj na strieborné plátna? Problémom je história, ktorá už dokázala, že filmári hrám príliš nerozumejú, respektíve "oni vedia ako na to". Po získaní drahej licencie sa navyše štúdiá snažia šetriť kde sa dá, a tak do kín dorazia filmy, ktoré nemajú s predlohou takmer nič spoločné a aj odhliadnúc od toho za veľa nestoja.

Neschopnosť third-party štúdií a ich režisérov zašla tak ďaleko, že generálny riaditeľ Activisionu, Bobby Cotick, podobne ako riaditelia niektorých iných veľkých distribútorov, prakticky stopol licencovanie svojich značiek filmovým štúdiám. Namiesto toho, aby filmy prinášali zisk, iba poškodzovali dobré meno cenných značiek. Podobný názor nedávno prezentoval aj riaditeľ Rockstaru, ktorý vytrvalo odmieta ponuky na natočenie GTA veľkofilmu.

Activision chce svoje vlastné filmové štúdio

V poslednom čase sa však objavujú informácie, že bohatý Activision má ambíciu založiť vlastné štúdio a nasledovať kroky Marvelu. Aj obrý vydavateľ komiksov mal problém s kolísavou kvalitou filmových verzií svojich príbehov, ale len pokým nezískal vlastné filmové štúdio, ktoré mu teraz zarába stovky miliónov dolárov. Klebety tvrdia, že Activision už zháňa vhodné štúdio, v ktorom by vznikali iba seriály a celovečerné filmy na námety videohier. Zástupcovia Activisionu sa však zatiaľ k téme založenia vlastnej továrne na filmové hity nechcú vyjadrovať.

Prepojenie Call of Duty so sériou poriadne akčných filmov sa samozrejme ponúka ako prvé a sérii, ktorá už nejaký čas nevie ako spraviť krok ďalej, by film s veľkou hereckou hviezdou mohol jedine prospieť. Ďalšou obrovskou značkou sú postavičky Skylanders, ktorým by sedel roztomilý animák. A Destiny? To je moderný sci-fi seriál ako vyšitý. Zo starších značiek by americkú mládež iste zaujal skejter Tony Hawk's či neskrotný Guitar Hero.

Activision chce svoje vlastné filmové štúdio

O pekné kúsky by sa samozrejme mohol postarať aj sesterský Blizzard. Koľkí ľudia by sa išli do kina pozrieť na dobrodružný film v stopách diabla, Warcraft trilógiu Groma Hellscreama a Thralla, či kruté sci-fi v štýle Hviezdnej pechoty, ale z obľúbeného Starcraft univerza? No a ako má Marvel Avangers, tak by Activision mal...

Activision chce svoje vlastné filmové štúdio





Páči sa mi!

Zaradené pod: Activision






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk