Koniec PlayStation Home sa blíži, Sony ho zatvára v Japonsku a Ázii

Je to už takmer šesť rokov, čo Sony spustila otvorený beta test pre dlho očakávanú sociálnu aplikáciu pre PS3, no ako nedávno oznámila ázijská pobočka SCE, už onedlho sa brány PlayStation Home zatvoria

pridal play3man 24.8.2014 o 20:59 pod hry
Koniec PlayStation Home sa blíži, Sony ho zatvára v Japonsku a Ázii

HRY > NOVINKY >

O tom, že Sony vyvíja vlastnú sociálnu aplikáciu v 3D svete sa špekulovalo už od vydania PlayStation 3. Oficiálne oznámenie PlayStation Home prišlo v marci 2007 počas GDC, kedy bolo vydanie otvorenej beta verzie naplánované na október toho istého roku. Sony však po zvážení stavu služby vydanie odložila, čo zároveň odštartovalo dlhé čakanie. Po mesiacoch odkladania a uzavretých beta testov prešlo PlayStation Home do otvoreného testovania 11. decembra 2008.

Zároveň s otvorením tejto služby pre všetkých sa ju Sony zo všetkých síl snažila propagovať, kedže očakávané čísla v návštevnosti nezostali príliš dlho a záujem začal rapídne klesať. Možno veľa hráčov odradil práve fakt, že boli všetky virtuálne veci dostupné iba za skutočné peniaze. Keď už bolo jasné, že hráči o niečo takéto nestoja, Sony svoju snahu s propagovaním vzdalo, no aj napriek tomu pravidelne pridávali aktualizácie s novým obsahom, čo vlastne pokračuje až do dnes.

Pri kombinácii slabého záujmu s príchodom next-gen konzol bolo iba otázkou času, kedy sa dostanú na povrch správy o zrušení PlayStation Home. Sony Computer Entertainment Japan a Asia tak oznamuje uzatvorenie serverov pre PS Home na marec 2015. Správa sa teda týka iba Japonska a Ázie, no dá sa očakávať, že Európa a USA bude čoskoro nasledovať. Otázkou ale zostáva, či sa Sony rozhodla PlayStation Home nadobro zavrieť alebo majú v pláne jej vydanie na PlayStation 4. Vo svojej podstate ide o zaujímavú službu a ak by do PS4 verzie opravili niektoré chyby, mohli by sa znova pokúsiť o úspech, ktorý sa im s PS Home na PS3 nepodaril dosiahnuť.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk