Digitálna distribúcia vraj nie je menej škodlivá pre životné prostredie

Najnovšia štúdia sa zamerala na anglický trh, ktorého výsledkom je, že ak si zájdete do obchodu pre fyzickú kópiu hry, narobíte tak životnému prostrediu o niečo menej škody

pridal play3man 7.9.2014 o 19:50 pod hry
Digitálna distribúcia vraj nie je menej škodlivá pre životné prostredie

HRY > NOVINKY >

Aj vy ste si mysleli, že ak si kupujete hry cez digitálnu distribúciu, životné prostredie znečisťujete podstatne menej? Predsa len plasty si s prírodou moc netykajú a ich spracovávanie nemusí byť rovnako dvakrát zdravé. Podľa najnovšej štúdie tomu ale tak nie je.

Nazbierané dáta pochádzali od roku 2010, no ich okruh bol obmedzený iba pre UK a konzolu PlayStation 3. Porovnávaná tak bola digitálna distribúcia s ešte stále tradičným nákupom fyzickej kópie v obchode. Zahrnuté však bolo iba znečistenie pri výrobe diskov a nie ďalšie faktory s tým spojené, ako stavba tovární pre ich výrobu či konečná preprava tovaru kamiónmi. Každopádne výsledkom je, že ak si pôjdete do obchodu pre fyzickú kópiu hry, životné prostredie to bude bolieť oveľa menej, ako keď si ju stiahnete z pohodlia domova cez digitálny obchod. Aj keď dáta pochádzajú iba z UK, rovnaký výsledok sa očakáva tiež v USA. Celkovo ale iba v menšej miere, kedže znečisťovanie prostredia oxidom spojené s výrobou a distribúciou diskov je v Európe vyššie.

No existuje tiež prípad, kedy je predsa len digitálna distribúcia lepšia. Konkrétne, ak má hra menej, ako 1.3GB, môžete s čistým svedomím veselo sťahovať, samozrejme legálnou cestou. Na toto číslo však bude mať neskôr dopad zvyšovanie internetovej rýchlosti, no štúdia taktiež upozorňuje na zvyšovanie veľkosti hier, čiže dát, ktoré bude potrebné stiahnuť.

Zmyslom štúdie nebolo zmeniť správanie spotrebiteľov, ale ponúknuť odporúčanie tým, ktorí počas toho ako hrajú myslia aj na životné prostredie. Nakoniec, my ľudia sme tí, na ktorých závisí osud tejto planéty, no veľakrát si ani neuvedomujeme, akú máme v rukách moc.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19796)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk