Elite: Dangerous dostáva cenu a veľkú aktualizáciu

Vesmírny simulátor už zvláda boje a medzihviezdne lety a teraz pridáva aj podrobný prieskum hviezdnych systémov.

pridal roberto 13.9.2014 o 12:53 pod hry
Elite: Dangerous dostáva cenu a veľkú aktualizáciu

HRY > NOVINKY >

Elite: Dangerous je už nejaký ten piatok v otvorenom beta-teste a hoci by malo ísť o komplexnú vesmírnu simuláciu, momentálne tomu ešte celkom tak nie je. Hra je ešte stále v pomerne rannom štádiu a hoci už hráči môžu medzi sebou bojovať, momentálne sa väčšina z nich venuje medzihviezdnym letom, a tak trochu aj zneužívaniu zjednodušenej hernej ekonomiky. Toto by však mala zmeniť najnovšia aktualizácia, ktorá sa prieskumu nových systémov venuje viac do hĺbky.

Hráči by už nemali byť tak motivovaní lietať od jedného neobjaveného systému k druhému, bez záujmu o podrobnejší prieskum. Nový systém rozdeľuje prieskum systému na niekoľko vrstiev, pričom jeho "objavenie" a zaznačenie do mapy je len prvým krokom. Ďalším krokom bude hrubé zmapovanie hviezdneho systému. Toto by tiež nemalo trvať dlho, no hráč získa informácie o počte a type planét, či ich mesiacov. Najcennejšie budú ale až podrobné informácie získané z prieskumu povrchu planét pomocou špeciálnych skenerov. Tieto informácie majú svoju cenu a Federácia aj Impérium sú za ne ochotné zaplatiť slušné peniaze. Tie však samozrejme dostane iba hráč, ktorý s nimi príde ako prvý a to otvára cestu pirátom. Tí môžu zadržaním neozbrojeného a neopatrného prieskumníka získať aj všetky jeho cenné dáta a sami ich predať. Za utŕžené peniaze môžu nakúpiť lepšie zbrane či lode a tým opäť zvýšiť svoju efektivitu pri love prieskumníkov. Iste to znie zaujímavo a snáď to bude tentokrát fungovať tak, ako si David Braben predstavuje.

Elite: Dangerous dostáva cenu a veľkú aktualizáciu

Elite: Dangerous je v mnohých smeroch konkurencia pre Star Citizen od Chrisa Robertsa, ale nedostalo sa jej až tak veľkej podpory fanúšikov, takže v niektorých ohľadoch pôsobí skôr ako chudobnejší príbuzný. Pokým simulátor od Chrisa Robertsa trhá všetky video herné crowdfundingové rekordy a na svoje konto už prijal 53 miliónov dolárov, Braben vybral iba 2.6 milióna. Známy herný vývojár ale v rozhovore pre Eurogamer prezradil, že štúdio do projektu investuje predovšetkým vlastné peniaze. Jeho štúdio Frontier Developments pracovalo s počiatočným rozpočtom 8 mil. USD a ten sa vďaka pozitívnym ohlasom komunity a platenom prístupe do bety ešte podstatne navýšill.

Braben tiež prezradil, že plánuje svoju hru predávať za 60 dolárov, pričom predplatitelia dostanú 10 dolárovú zľavu a automatický upgrade na Mercenary Edition. Tá by mala obsahovať množstvo menších digitálnych bonusov vrátane art booku a sprievodcu, ale aj stíhačku Eagle. Mercenary Edition upgrade bude venovaný aj všetkým účastníkom alfa a beta-testu.

Elite: Dangerous sa vyvíja iba pre PC platformu, ale Braben by po jej dokončení rád pripravil aj port pre konzoly. Simulátor by sa vraj mal dočkať oficiálneho vydania ešte tento rok, ale čas sa už neúprosne kráti a ešte stále nebol stanovený presný dátum.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk