Comics salón a Istrocon 2014 tento víkend v Bratislave

Duo ulíc do ulíc hlavného mesta opäť vyrazia fanúšikovia komiksu, anime a japonskej kultúry prezlečení za svojich obľúbených hrdinov.aby sa stretli na populárnych festivaloch.

pridal PR 18.9.2014 o 10:13 pod informácia
Comics salón a Istrocon 2014 tento víkend v Bratislave

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Bratislava sa v dňoch 19. až 21. septembra opäť zmení na nepoznanie – do ulíc vyrazia fanúšikovia komiksu, anime a japonskej kultúry prezlečení za svojich obľúbených hrdinov, aby sa v bratislavskom Istropolise stretli na festivaloch Comics Salón 2014 a IstroCON/ParCON 2014. Pre návštevníkov festivalov si organizátori aj tento rok pripravili tri dni nabité zábavou.

Ak­tuál­ny roč­ník oboch fes­ti­va­lov opäť or­ga­ni­zu­je ne­zis­ko­vá or­ga­ni­zá­cia OZ Ani­meC­rew, v spo­lup­rá­ci s Ja­pon­ským veľ­vys­la­nec­tvom a ďal­ší­mi par­tner­mi, za úče­lom prib­lí­že­nia fe­no­mé­nu tej­to pop­kul­tú­ry šir­šie­mu pub­li­ku na Slo­ven­sku. Predchádzajúci ročník festivalu poctilo svojou návštevou vyše 12-tisíc náv­štev­ní­kov. 

Co­mics Sa­lón 2014 je 11. roč­ník me­dzi­ná­rod­né­ho fes­ti­va­lu co­mic­su, ani­me, ja­pon­skej kul­tú­ry  a všet­kých ele­men­tov dob­rej zá­ba­vy. V prie­be­hu troch dní sa bu­de pa­ra­lel­ne v de­via­tich sá­lach od­oh­rá­vať rôz­no­ro­dý prog­ram, kto­rý sa čle­ne­ní pod­ľa jed­not­li­vých sek­cií fes­ti­va­lu na: Co­mics, Ani­me, Man­gu, Ja­pon­sko, Korea a Hry. Ne­bu­de chý­bať ani pú­ta­vý sprie­vod­ný prog­ram.

Me­dzi hlav­né sprie­vod­né prog­ra­my pat­rí sú­ťaž o naj­lep­šie kres­le­né di­elo v ka­te­gó­riách Co­mics & Man­ga, Fa­nArt či Ori­gi­nal Art. Ďalej bu­de pre­bie­hať sú­ťaž s náz­vom Cos­play - sú­ťa­žiť sa bu­de o naj­lep­ší kos­tým hr­di­nu z ob­ľú­be­ných fil­mov, hier ale­bo ani­me a na zá­ver sa bu­de hľa­dať naj­lep­ší Ani­me-Ka­rao­ke spe­vák.

Náv­štev­ní­ci sa tak­tiež mô­žu te­šiť na najnovšie filmové trháky: The Amazing Spiderman 2, The LEGO Movie, Hobit 2, Gravitácia, 300: Vzostup Impéria či slovenský film Socialistický Zombi Mord. Korea salón ponúkne Kpop diskotéku a obľúbený tanečný showcase dievčenských skupín, ktorý poteší všetky zmysly. Ja­pon­ská kul­tú­ra sa vám pred­sta­ví rôz­ny­mi za­ují­ma­vý­mi pred­náš­ka­mi z rôznych oblastí japonského života. Svoj priestor dostanú aj videohry s turnajmi a retro sekciou s titulmi z 80. a 90. ro­kov mi­nu­lé­ho sto­ro­čia.  O PC hráčov sa postará predovšetkým Dell s produktmi Alienware. 

Comics salón a Istrocon 2014 tento víkend v Bratislave

Is­tro­CON 2014 je 27. roč­ník me­dzi­ná­rod­né­ho fes­ti­va­lu fil­mov, sci­fi, fan­ta­sy, ho­ro­ru, lar­pov a spo­lo­čen­ských hier. V prie­be­hu troch dní sa bu­de pa­ra­lel­ne v sied­mich sá­lach od­oh­rá­vať rôz­no­ro­dý prog­ram, kto­rý sa čle­ní pod­ľa jed­not­li­vých sek­cií fes­ti­va­lu na: Fil­my, Sci­fi, Fan­ta­sy, Ho­ror, Fan­tá­ziu, Spo­lo­čen­ské kar­to­vé a sto­lo­vé hry, LAR­Py a ča­jov­ňu. Festival IstroCON 2014 tento rok navyše hostí ParCON 2014 – najväčší putovný reprezentatívny národný con pre česko-slovenský fandom fantastiky.

Hlavným ťahákom ParCONu 2014 bude vyhlásenie cien Karla Čapka, rovnako ako ďalších ocenení z fandomu. Tešiť sa môžete na krsty knižiek Poviedka Istroconu, Veža elfov, re-pre antológie "My jsme vám to říkali" a Dotyky budúcnosti. Na návštevníkov čaká aj workshop s Jozefom Žarnayom: Vesmír a vesmírania v slovenskej fantastike.

IstroCON ponúka bohatý program v sekciách Anime Salón, Sci-Fi a Fantasy salón. Tešiť sa môžete na anime filmy, Standup Comedy v podaní Martina Hatalu a Mateja Kubriczkého, čítačku Škoricovník a jeho svet v podaní Martina Juríka a Michala Rúžičku a ďalšie. Tešiť sa môžete aj na krst kníh vzdavateľstviev Artis Omnis a Hydra, prednášku od Františky Vrbenskej či kvíz Poznáš Zemeplochu?

Z kar­to­vých hier ne­bu­de chý­bať tur­naj MTG, Yu-Gi-Oh a World of Warcraft. Náj­de­te tu aj pries­tor pre voľ­né hra­nie kar­to­vých hier Ma­gic: The Gat­he­ring, Vam­pi­re, YuGiOh či Po­ké­mon  s mož­nos­ťou nau­čiť sa ich i ak­tív­ne hrať. Náv­štev­ní­ci si bu­dú môcť od­dých­nuť v prí­jem­nom pros­tre­dí ča­jov­ne, v reš­tau­rá­cii ale­bo v ba­re. Môžu nakuknúť aj do ponuky Brlohu, ktorý bude mať na všetko zľavu 10 %, svoju tombolu a špeciálne Mystery packy.

Co­mics Sa­lón 2014 a Is­tro­CON/ParCON 2014 sa us­ku­toč­nia v dňoch 19. až 21. sep­tem­bra 2014 v pries­to­roch Is­tro­po­li­su - Dom Od­bo­rov, Tr­nav­ské Mý­to v Bra­tis­la­ve. Za­čí­na sa v pia­tok (19.9) od 13:00 a skon­čí sa v ne­de­ľu (21.9) o 17:00.

Comics salón a Istrocon 2014 tento víkend v Bratislave





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk