Naprogramujte si vlastného robota v LogicBots

Malý náročný simulátor výroby vlastného súťažného robota.

pridal roberto 24.9.2014 o 20:54 pod hry
Naprogramujte si vlastného robota v LogicBots

HRY > NOVINKY >

Zaujímalo vás niekedy, ako sa môže tým šikovným deťom z televízie podariť zostrojiť vlastného lego-robota, ktorý sleduje žltú čiaru, zdoláva schody či nájde cestu z bludiska? Nezávislá partia z Incadescent Games pozná ich tajomstvo a rozhodla sa pripraviť trojfázový simulátor tejto zábavky. Úlohou hráča je zostrojiť robota, “naprogramovať“ ho a v záverečnej časti sa pozrieť ako robot (ne)funguje. Tieto tri fázy by mala obsahovať každá zo 40 úrovní, aj keď v niektorých sa zapojíte aktívne aj do záverečnej fázy.

Vymyslieť, ako by mal vyzerať robot, ktorý dokáže chodiť po schodoch, nebude asi tak celkom jednoduché. Vždy však treba začať s telom robota, kde bude umiestnená základná doska, nejakým tým motorom a postupne pridávať ďalšie časti, kolesá, piesty a v neposlednom rade senzory. Lego-princíp zostáva a časti si hráč vyberá z pripraveného zoznamu a nemal by byť žiadny problém s kompatibilitou. Súčiastky však niečo stoja a hráč nemôže mať všetko naraz.

Po zložení tela už zariadenie pripomína robota, ale absolútne nefunkčného. Jeho interakciu s okolím, čiže jeho reakcie na vstupy prichádzajúce zo senzorov, musí utkať sám hráč. Ak sa náhodou nevyzná v počítačovej logike brán a príkazov AND, OR či NAND, pomôže mu hneď štvorica vyčerpávajúcich tutorialov. Aj tak je však hra určená hlavne pre tých, ktorý sa chcú niečo naučiť, alebo majú aspoň radi výzvy.

Tretia časť, teda sledovanie robota v teréne, by mala byť už len odmenou. Samozrejme za predpokladu, že sa robot pohne z miesta a neopustí trať hneď v prvej zákrute. Už na prvý pohľad je zrejmé, že LogicBots ani v najmenšom neoslní grafikou a je dosť pravdepodobné, že tomu tak bude aj po tom, čo hra opustí Early Access režim. V plnej verzii by mali pribudnúť ďalšie časti robotov, podpora Steam Workshopu a achievementov a sandbox režim. O soundtrack sa stará Brandon Penney, známy skôr ako Neon-Bard. Na Steam sa LogicBots dostala vďaka úspešným kampaniam na KickStarteri aj Greenlight.





Naprogramujte si vlastného robota v LogicBots  Naprogramujte si vlastného robota v LogicBots  Naprogramujte si vlastného robota v LogicBots
Naprogramujte si vlastného robota v LogicBots  Naprogramujte si vlastného robota v LogicBots  Naprogramujte si vlastného robota v LogicBots
Páči sa mi!






Naprogramujte si vlastného robota v LogicBots
PC

Vývoj: Incadescent Games
Štýl: Logická / Simulácia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19444)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk