Beta verzia editora levelov pre Trine a Trine 2 je vonku

Komplexný nástroj sa autori snažili čo najviac zjednodušiť

pridal play3man 24.9.2014 o 22:02 pod hry
Beta verzia editora levelov pre Trine a Trine 2 je vonku

HRY > NOVINKY >

Magická plošinovka v rozprávkovom svete od fínskeho štúdia Frozenbyte pod názvom Trine sa dostala na trh už pred piatimi rokmi, pričom následné pokračovanie vyšlo o dva roky neskôr. Trine jednoznačne zaujal hernú komunitu svojim grafickým spracovaním, atmosférou a v neposlednom rade veľmi podareným dizajnom levelov.

Hra sa však aj napriek svojmu veku stále rozširuje z pôvodnej PC (Windows, Mac, Linux) platformy na množstvo ďalších. Trine 2 si je tak dnes možné zahrať na konzolách PS3, PS4, Xbox 360, Wii U a najnovšie aj na Androide. Prvá hra zo séria sa bohužiaľ až tak nerozšírila, no autori o záujme hráčov vedia a len pred pár mesiacmi bola oznámená vylepšená verzia Trine na Trine 2 engine s názvom Trine: Enchanted Edition. Komunita na PC sa z tejto vylepšenej verzie teší už zopár týždňov, no hráči na PS4 a Wii U ešte stále na vydanie čakajú.

O prípadnom pokračovaní toho autori moc nepovedali, takže zatiaľ nie je vôbec jasné, kedy by mohlo prísť. Ak ste ale fanúšikom série a nejaké to pokračovanie by ste rozhodne privítali, autori sa to možno tak nepriamo rozhodli kompenzovať práve vydaným editorom levelov. Ten je zatiaľ iba v beta verzii, no dostupný je ako pre Trine: Enchanted Edition, tak aj pre Trine 2. Už na prvý pohľad sa zdá, že nejde o nič jednoduché, no podľa vývojárov by s ním nemalo byť ťažké pracovať. Snažili sa jeho prostredie čo najviac zjednodušiť a dá sa predpokladať, že do plnej verzie v ňom prácu ešte o niečo viac uľahčia.

Každopádne ide o nástroj, ktorý autori využívajú pre tvorbu hier, takže ponúka skutočne široké možnosti. Okrem vytvárania nových máp je v ňom taktiež možné upravovať aj tie staré. Určite bude zaujímavé sledovať, ako teraz zareaguje komunita okolo hry a čo všetko sa im v tomto editore podarí vytvoriť. Inštrukcie pre inštaláciu editora pre Trine Enchanted EditionTrine 2 sú dostupné na oficiálnych stránkach vývojárov.





Beta verzia editora levelov pre Trine a Trine 2 je vonku
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk