Star Citizen je kráľom crowdfundingu

Nikto nikdy nevyzbieral od ľudí toľko peňazí ako Chris Roberts a jeho vesmírny simulátor. Kedy skončí s výberom peňazí a vydá hru?

pridal roberto 2.10.2014 o 9:24 pod hry
Star Citizen je kráľom crowdfundingu

HRY > NOVINKY >

Rozpočet Star Citizen rastie s takou istotou a pravidelnosťou, že už ani nemá zmysel informovať o každom novom milióne. Hráči už poctivo "pracujú" na vyzbieraní päťdesiateho piateho milióna! Táto čiastka získala projektu aj miesto v Guinnessovej knihe svetových rekordov. Ak si myslíte, že Star Citizen je najúspešnejšia video hra financovaná pomocou crowdfundingu, tak sa samozrejme nemýlite, ale o to nejde. Vesmírny simulátor je totiž úplne na vrchole tabuľky čohokoľvek, čo bolo kedykoľvek financované pomocou crowdfundingu. Pred Chrisom Robertsom sa ešte nikdy nikomu nepodarilo získať tak obrovskú dôveru množstva malých investorov. Roberts ale musel v rozhovore čeliť otázke, či neustále nafukovanie rozpočtu už hre nemôže viac ublížiť než pomôcť. Ako dlho ešte plánuje vyberať peniaze?

"Viem, že veľa ľudí už má isté pochybnosti," priznal Roberts. "Obávajú sa, že kvôli neustálemu pridávaniu funkcii a obsahu sa nikdy nepodarí hru naozaj dokončiť. Toto by ale bol problém iba v prípade, že by sme plánovali hru distribuovať pomocou pevných médií a kamenných obchodov. Ale keďže pracujeme online, môžeme uvoľňovať časti hry dlho predtým, než sa Star Citizen dostane do fázy, ktorá by sa dala považovať za finálnu. To, že ešte nemáme implementované viaceré funkcie a chýba nám množstvo obsahu ešte neznamená, že sa nemôžeme podeliť o to, čo už máme. Je to proces, počas ktorého už vznikli Hangar a Arena Commander a prídu aj ďalšie moduly. Môžeme hru zdieľať počas toho, ako na nej pracujeme.

Star Citizen je kráľom crowdfundingu

Vo videohernom priemysle mám veľa priateľov a viacerí ma už potľapkávali po chrbte a pýtali sa ma: "Chris, aké to je, byť v zisku aj bez toho, aby si niečo predal?" Keď poviem, že všetky vyzbierané peniaze pôjdu do vývoja hry, väčšina z nich mi aj tak neverí. Star Citizen proste nie je normálna hra. Nie je vyvíjaná ako normálna hra a nie je financovaná ako normálna hra. Veľa z toho, čo som sa naučil počas rokov vývoja videohier, som musel hodiť za hlavu a vstúpiť do úplne nového sveta. Nespolupracujeme so žiadnym vydavateľom. Nestoja za nami investori, ktorí by chceli svoju investíciu späť najneskôr do troch rokov. A nie sme nútení v istom bode napchať hru na disk a dúfať, že všetko bude v poriadku."

Star Citizen je kráľom crowdfundingu

55 miliónov dolárov je viac než dosť aj na skutočný let do vesmíru. Pre porovnanie, India dostala pred pár dňami svoj satelit až na obežnú dráhu Marsu a stálo ich to 74 miliónov dolárov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19750)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk