Aké je This War of Mine?

Autori This War of Mine ponúkli early access na svoj 2D survival titul a môžeme povedať, že vyzerá netradične a zaujímavo.

pridal saver 4.10.2014 o 13:15 pod hry
Aké je This War of Mine?

HRY > NOVINKY >

Autori This War of Mine ponúkli early access na svoj 2D survival titul a môžeme povedať, že vyzerá netradične a zaujímavo.  Minimálne ponúka iný survival štýl a inú tému ako ostatné.

Hra vás zavedie do vojnového prostredia inšpirovaného vojnov v Kosove, v kde sa ocitáte v dome s tromi neznámymi ľuďmi spojenými okolnosťami, ktorí sa len snažia prežiť. Pre zaujímavosť, postavy v hre sú Kinectom naskenovaní členovia vývojového tímu a ich priatelia. Vy s nimi musíte v hre zbierať zásoby, variť jedlo, vytvárať nástroje.  Zatiaľ čo cez deň sa skrývajú vo zničenom dome, v noci vychádzajú na misie, aby získali ďalšie zásoby a prežili o deň dlhšie.

Hra je štýlom ovládania podobná klikacím adventúram, kde si vždy vyberiete postavu na ovládanie a následne klikáte kam má ísť, čo zobrať, otvoriť, prekopať. Zbierajú tak veci, ktoré môžete ďalej využiť na jedlo, lieky a ďalšie craftovanie. Zbierať budete desiatky rôznych vecí, ako súčiastky, drevo, náboje z ktorých kombinácii vytvoríte ďalšie náradia, zbrane alebo prístroje. Napríklad si tak budete vylepšovať svoj dom, kde postupne vyrobíte postele, kreslá, varič, kúrenie a aj rôzne ďalšie doplnky. Používate na to craftovací stôl, ktorý môžete priebežne aj vylepšovať a získavať, tak prístup k ďalším možnostiam. Rovnako môžete vylepšovať aj každú vyrobenú vec, či už pre vyššiu efektivitu, alebo pohodlie.

Veľmi dôležité je vyrobiť rádio, ktoré vám ako jediné postupne ponúka informácie o udalostiach vonku.

Toto všetko robíte cez deň, keďže vonku nie je bezpečne, ale akonáhle sa mesto ponorí do noci, púšťate sa na návštevy okolitých lokalít. Presne povedané kradnutie zásob. Vždy v noci hra ponúkne na výber jednu z postáv, ktorá sa vydá na obhliadku, zatiaľ čo ostatní môžu ísť spať, alebo ostať strážiť. 

Pre jedného vybraného následne zvolíte miesto akcie. V okolí sú rôzne domy, ktoré hra ponúkne k preskúmaniu, v niektorých nie je nikto a môžete ich vyrabovať, v iných sú ľudia s ktorými môžete obchodovať, alebo okradnúť, zbiť, zabiť a nakoniec sú tu aj domy iných skupín, ktorí vás zastrelia hneď ako vás uvidia. Preto nočný režim automaticky prepína postavu do stealth režimu, v ktorom bude prechádzať prostredím a zbierať zásoby. Tento režim má obmedzenú viditeľnosť a teda postava vidí len tam kam sa pozerá a zvyšok prostredia je zastretý v hmle. Treba tak postupovať opatrne, nazerať cez kľúčové dierky predtým ako otvorí dvere, skrývať sa pred nepriateľmi v tieňoch, alebo ak si na nich trúfnete môže aj zaútočiť. Útočí sa päsťami, alebo ak máte zbraň, môžete rovno strieľať.

Po vyzbieraní všetkého, alebo naplnení inventára môžete mapu opustiť a hra sa hneď prepína do denného režimu, kde znovu zo získaných zásob varíte, craftujete a opravujete. Je to možno repetívne, ale cítiť tam neustály posun vpred, vylepšovanie všetkého a nočné misie sú rôzne, postupne sa ponuka úloh rozširuje a pridávajú ako na náročnosti, tak aj rozmanitosti.

V konečnom dôsledku má hra zaujímavý nápad, ale je otázne ako vydrží dlhotrvajúce hranie a ako autori dokážu stupňovať náročnosť, dávkovať jemný príbeh v pozadí a zaistiť to, aby craftovanie a zbieranie neskĺzlo do stereotypu. Ak si však chcete oddýchnuť netradičným pohľadom na survival štýl, hra bude dobrým krokom.





Aké je This War of Mine?  Aké je This War of Mine?
Aké je This War of Mine?  Aké je This War of Mine?
Aké je This War of Mine?  Aké je This War of Mine?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19532)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk