Hry na Kickstarteri vyberú v roku 2014 o polovicu menej ako minulý rok

Naznačujú to dáta z prvého polroku 2014

pridal play3man 6.10.2014 o 6:37 pod hry
Hry na Kickstarteri vyberú v roku 2014 o polovicu menej ako minulý rok

HRY > NOVINKY >

Marketingová agentúra ICO Partners zverejnila štatistiky z crowdfundingovej stránky Kickstarter, zamerané na herné projekty a celkovú sumu, ktorú sa im podarilo vybrať za prvý polrok 2014. Čísla, ktoré zo štatistiky vyplývajú, však môžu byť pre množstvo budúcich, nádejných projektov pomerne znepokojivé. Alebo ani nie?

V roku 2013 prešlo úspešne cez Kickstarter 446 herných projektov, pričom v prvej polovici roka 2014 sa úspešne skončilo 175 projektov. Čo síce nie je až taký pokles - približne 20%, no tu môže hrať rolu hneď niekoľko faktorov a to v prvom rade počet projektov, ktoré boli vôbec na Kickstarter prihlásené. Druhá štatistika sa už priamo zamerala na sumu, ktorú sa týmto 175 herným projektom podarilo vybrať. V roku 2013 vybralo spomínaných 446 projektov celkovo 58 miliónov amerických dolárov, čo je v prepočte na jeden polrok približne 29 miliónov dolárov. Suma za prvý polrok tohto roka je však menšia ako polovičná, konkrétne ide o 13,5 milióna dolárov.

Hry na Kickstarteri vyberú v roku 2014 o polovicu menej ako minulý rok

Čo ale stojí za týmto poklesom? Pravdepodobne je hlavná príčina v počte veľkých "značiek", ktoré by prilákali rovnako veľký počet ľudí. Rok 2013 obsahoval množstvo veľkých titulov ako napríklad Mighty Number 9, Elite, Torment, Camelot Unchained, Richard Garriott’s Shroud of the Avatar, Dreamfall a podobne, ktoré sa zapísali pod tento veľký úspech. Vybrané sumy sa bez problémov dostávali cez hranice jedného milióna, no tento rok sa ju podarilo prekonať iba jednej hre - Kingdom Come: Deliverance od českého Warhorse Studios a iba ďalšie dva prekonali pol milióna - Amplitude a Unsung Story: Tale of the Guardians. 

CEO ICO Partners, Thomas Bidaux, vidí za možným poklesom aj fakt, že si vývojári čoraz viac vyberajú cestu cez Steam Early Access, kde nie sú limitovaní žiadnym časom do skončenia nejakej "kampane" a zároveň majú pri vývoji viac voľnosti.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19570)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk