PIX the CAT retro arkáda, ktorá má štýl

Štúdio Pastagames prišlo začiatkom tohto mesiaca s ich novým titulom, ktorý na prvý pohľad pripomína klasiky ako Pac-Man alebo Had, no po vzore týchto retro hier prináša okrem jednoduchej hrateľnosti aj kvalitnú porciu zábavy.

pridal play3man 20.10.2014 o 8:28 pod hry
PIX the CAT retro arkáda, ktorá má štýl

HRY > NOVINKY >

Ak by sme chceli nájsť medzi hernou komunitou niekoho, kto nepozná Pac-Mana, určite by to trvalo veľmi dlho a možno by sme ani nikoho takého nenašli. Keď sa však pozrieme do histórie, nie je to žiadnym prekvapením, kedže korene Pac-Mana siahajú až do 80. rokov minulého storočia. V arkádových hrách ide väčšinou o dosiahnutie čo najvyššieho skóre na celkovo jednoduchom koncepte, kde základným stavebným kameňom musí byť jednoznačne chytľavá hrateľnosť. Bez nej by to hry minulého storočia moc ďaleko nedotiahli, kedže pri výkone vtedajších počítačov sa moc na grafickú stránku spoľahnúť nedalo. Samozrejme, aj tá hrala predsa len nejakú rolu, no hráči mali oveľa menšie nároky a v prvom rade vyhľadávali kvalitnú zábavu, pri ktorej mohli zabiť hodiny voľného času.

Hra PIX the CAT od štúdia Pastagames vyšla začiatkom mesiaca, pričom pred vydaním si moc pozornosti nezískala. Spolu s vydaním sa však objavila v PlayStation Plus ponuke, takže sa bez väčšej propagácie dostala k státisícom hráčov. Prvé, čo vám určite napadne pri pohľade na obrázky je asi to, že ide o nejaký klon Pac-Mana v kombinácii s Hadom. A áno, je očividné, že sa autori týmito retro titulmi inšpirovali, no našťastie nejde len o jednoduchú kópiu už známeho. Hrateľnosťou sú si síce všetky tri hry podobné, no po ich skombinovaní a pridaní nových prvkov ide o príjemný návrat do starých čias.

Kampaň PIX the CAT pozostáva z viacerých režimov, pričom každý z nich ponúka celkom odlišný zážitok. Po prvom zapnutí hry máte prístup k arkádovému režimu. V ňom sú po úrovniach rozhádzané vajíčka, ktoré keď zoberiete, vyliahnu sa z nich kuriatka, ktoré chodia za vami a následne ich musíte doviesť na vyznačené miesta. Po takto dokončenej úrovni sa vám otvorí portál do ďalšej a tak ďalej. Jedna hra prebieha v časovom limite 300 sekúnd a vašou úlohou je dosiahnuť čo najvyššie skóre.

PIX the CAT retro arkáda, ktorá má štýl

A to sa dá iba jediným spôsobom – čo najdlhšie si udržať kombo. Zo začiatku sa moc nezapotíte, no tempo hry stúpa skutočne veľmi rýchlo. Do toho sa navyše zvyšuje počet vajec, ktoré je potrebné pozbierať/kuriatok, ktoré sú za vami a tým pádom sa môžete jediným neuváženým krokom veľmi ľahko zamotať a prísť tak o body. Každopádne, rozhodne nejde o nič frustrujúce a každou vašou chybou vás hra motivuje k ďalšiemu snaženiu a prekonávaniu samých seba, prípadne vašich kamarátov.

PIX the CAT ďalej obsahuje ďalšie tri režimy - laboratórium, nostalgia a aréna. Aréna je klasický, no aj napriek tomu veľmi zábavný mód pre viacerých hráčov. Režim labolatórium obsahuje sto unikátnych úrovní, v ktorých musíte pozbierať všetky vajcia za použitia čo najmenšieho počtu ťahov. Síce nie je určené koľko ťahov môžete urobiť, no každá úroveň má ich ideálny počet a to by mal byť aj váš cieľ. V režime nostalgia sa prenesiete o niekoľko rokov dozadu, pričom ani nie tak po grafickej stránke, ale skôr po stránke spracovania jednotlivých úrovní. Za sprievodu príjemnej hudby a zvukových efektov pochádzajúcich snáď ešte z čias nemých filmov musíte v sedemdesiatich úrovniach pozbierať vopred určený počet vajec a nezamotať sa. Znie to jednoducho, no kedže každé jedno vajce znamená ďalšie kura vo vašom sprievode, neraz sa potrápite.

PIX the CAT retro arkáda, ktorá má štýl

PIX the CAT je určite skvelou hrou, ktorá opäť prinesie na vaše obrazovky prvky niekoľkých retro hier, skombinované a zabalené do jedného kompaktného balenia preplneného kvalitnou zábavou. No a ak máte predplatené PlayStation Plus členstvo, PIX the CAT si môžete stiahnuť do konca októbra zadarmo vo verziách pre PS4 a PS Vita.





PIX the CAT retro arkáda, ktorá má štýl  PIX the CAT retro arkáda, ktorá má štýl  PIX the CAT retro arkáda, ktorá má štýl
Páči sa mi!






PIX the CAT retro arkáda, ktorá má štýl
PS4

Vývoj: Pastagames
Štýl: Arkáda
Dátum vydania: 8. október 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19798)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk