Vývojár Paranautical Activity sa po chybe na Steame vyhrážal Gabemu zabitím

Mike Maulbeck pri vydaní svojej hry neovládol rozhorčenie nad chybami na Steame a vyhrážal sa Gabemu Newellovi smrťou, následkom čoho bola jeho hra zo Steamu odstránená.

pridal play3man 22.10.2014 o 10:48 pod hry
Vývojár Paranautical Activity sa po chybe na Steame vyhrážal Gabemu zabitím

HRY > NOVINKY >

Titul Paranautical Activity od štúdia Code Avarice kombinuje prvky starých FPS hier ako Doom alebo Quake. Hra pôvodne vyšla ešte začiatkom minulého roka na Steame ako hra s predbežným prístupom. Štúdio Code Avarice sa posledné dni pripravovalo na vydanie plnohodnotného titulu, pričom zakladateľ štúdia, Mike Maulbeck, vyjadril veľkú nespokojnosť s pravidlami Steamu, podľa ktorých môže byť hra vydaná iba v pracovných dňoch od 9:00 do 17:00 PT: "Takže ani nemôžem vydať moju ***** hru kedy ja chcem".

Po tomto úvodnom rozhorčení však prišla ďalšia chyba zo strany Steamu, ktorá Mikea nahnevala podstatne viac. Na hlavnej stránke Steamu bol zobrazený banner s jeho hrou a textom: "Now Available in Early Access" a to aj napriek tomu, že už vydali kompletnú verziu hry. Spolu s touto chybou sa spustila z jeho strany vlna nepekných viet: "**** Steam si **** berie peniaze z môjho vrecka. Klamú ľudí, že je moja hra stále v **** early access". Situáciu očividne vôbec nezvládal, čo dospelo k vyhrážke samotnému Gabemu Newellovi a to rovno smrťou: "Chystám sa zabiť Gabeho Newella. Zomrie.". Tento tweet síce nakoniec zmazal, no stránka Playerattack.co.uk ho stihla odfotiť.

Vývojár Paranautical Activity sa po chybe na Steame vyhrážal Gabemu zabitím

Samozrejme niečo také už nezostalo bez povšimnutia a Valve sa rozhodlo jeho hru zo Steamu stiahnuť: "Odstránili sme stránku hry a rozviazali spoluprácu s vývojárom po vyhrážkach, že zabije jedného z našich zamestnancov", povedal hovorca serveru Kotaku. Maulbeck sa následne v rozhovore pre server Polygon vyjadril, že sa túto situáciu snažil vyriešiť priamo s Valve, no neúspešne. Ospravedlňoval svoje konanie tým, že to pochopiteľne nemyslel vážne a všetko sa stalo vplyvom silnej frustrácie.

"Odvtedy som im písal, že som to tak nemyslel a prosil ich, aby zvážili to, akí majú monopol na trhu s PC hrami ešte pred tým, ako nás totálne odpíšu. No buďme realisti. Ak hru odstránili z obchodu, sú si sakra istí svojim rozhodnutím. Pravdepodobne už nie je nič, čo by sa dalo spraviť."

Je teda očividné, že si je vedomý toho, čo spravil a mrzí ho to, no kedže on je ten, čo to spôsobil, rozhodol sa rezignovať, odísť z herného biznisu a predať podiel vo firme spoluzakladateľovi, Travisovi Pfenningovi. Informoval o tom na svojom blogu a dodal k celému incidentu niekoľko ďalších viet.

"Ako výsledok mojich konaní, Paranautical Activity bolo odstránené zo Steamu. Cítim, že je to moja povinnosť kompletne odstúpiť z Code Avarice, aby Steam nemal nič proti firme ako takej. No a aj keď neuvidíme Paranautical Activity opäť v obchode, aspoň by mohli povoliť vydanie budúcich hier od Code Avarice na ich platforme. Ospravedlňujem sa, že moje vyjadrenie spôsobilo rozhorčenie Valve a/alebo Gabea (oprávnene). Môj zvyk používať Twitter na ventilovanie pocitov je problémom od doby, čo som vstúpil do herného priemyslu. Nemám dostatočne silnú vôľu na to, aby som mohol byť "tvár" spoločnosti. Ak budem pokračovať v práci na hrách, bude to anonymne ako 1 z 1000 v nejakej blbej firme a nie ako hlavná postava malého tímu."

Mike Maulbeck tak už v štúdiu Code Avarice nemá vôbec žiadny podiel, nebude dostávať z predaja ich hier žiadne peniaze a taktiež nebude rozhodovať o budúcich projektoch.

 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19462)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk