Segu príjmne prekvapil launch Valkyria Chronicles na Steame

Port z PS3 sa nečakane vyšvihol na vrchol Steam rebríčka a zrejme si to zaslúžil.

pridal roberto 12.11.2014 o 22:56 pod hry
Segu príjmne prekvapil launch Valkyria Chronicles na Steame

HRY > NOVINKY >

Včera sa na Steam dostala PC verzia Valkyria Chronicles a už dnes prekvapila nie len konkurenciu, ale aj Segu samotnú. V uplynulých 24 hodinách bola Valkyria najsťahovanejším titulom celého Steamu. Strategická RPG pritom pôvodne vyšla v roku 2008, avšak ako exkluzivita pre PlayStation 3. Odvtedy nazbierala niekoľko ocenení a aj keď sa o nej na západe nikdy príliš nehovorilo, dnes predajmi zatienila niekoľko zbrusu nových titulov.

Hra je vybavená nestarnúcou kreslenou, no zároveň detailnou grafikou a okrem nie tak často vídanej kombinácie RPG a stretegického žánra zaujala aj svojím zasadením do fiktívnej histórie a 30-tych rokov minulého storočia. Japonské charaktery sa zrazu ocitajú uprostred nečakaného európskeho konfliktu o malý štátik pomenovaný Gallia. Hra v recenziách, vrátane tej našej, získala veľmi vysoké hodnotenia, no stratégie a jej hybridy nikdy nemali na konzolách na ružiach ustlané a Valkyria Chronicles sa nakoniec aj tak nezaradila medzi komerčne najúspešnejšie PS3 exkluzivity. Japonská RPG stratégia tak po rokoch dostala novú šancu a PCgamer dokonca priniesol bleskové zhodnotenie PC portu.

Segu príjmne prekvapil launch Valkyria Chronicles na Steame

Steam verzii sú vyčítané iba 2 chyby, z toho jedna závažnejšia. Tou "závažnejšou" je kvalita in-engine prestrihových scén, ktoré neboli nijak vylepšené a z PS3 verzie ich Sega importovala v pomere 1:1. Tou menšou je rovnaký prístup k hernému menu, ktoré teda zostalo bez podpory myšky a musí sa ovládať iba klávesnicou. PC verzia Valkyria Chronicles sa však dá ovládať aj xbox ovládačom a predovšetkým vraj ide o jediné dve chybičky krásy.

Japonské porty z konzol na PC sú už notoricky známe svojimi "zabudnutými" lockmi na 720p a 30fps, no tentokrát došlo k absolútnemu opaku. Fps sa kľudne pohnú až k číslovke 120 a vďaka ne-fotorealistickej grafike zvláda hra aj rozlíšenie 4480x2520! To je vyše 12krát vyššie rozlíšenie, než v akom hra bežala na PS3 a teoreticky je strop ešte vyššie. Akurát pomer strán zostal zafixovaný na 16:9, ale to nie je nič tak neobvyklé ani u primárne PC titulov. Spolu s týmto do hry pribudlo iba zopár grafických nastavení, no engine CANVAS vylepšuje kvalitu efektov spolu s rozlíšením, takže žiadne low-res tiene ani iné sklamania nečakajte.

Segu príjmne prekvapil launch Valkyria Chronicles na Steame

Rovnako dobrú prácu Sega odviedla na poli ovládania. Okrem už spomenutého menu sa dá všetko zvládať myškou, nezabudlo sa ani na detaily, ako napríklad zoomovanie sniperky pomocou kolieska myši, a ku každej akcii si môžete priradiť hneď dve klávesy klávesnice. Ďalším zásahom do čierneho je optimalizácia. PCgamer hru vyskúšal aj na hybride tablet/laptop s úsporným Core i5-3317U procesorom o takte 1.7 GHz a integrovanou grafikou HD4000 (v podstate neherné zariadenie) a hru sa podarilo rozbehnúť v 720p, pričom si držala framerate okolo 44 fps. Na herných mašinách sa potom napríklad načítacia obrazovka objavuje v priemere na 1 sekundu.

Segu príjmne prekvapil launch Valkyria Chronicles na Steame

Valkyria Chronicles sa na Steame predáva za 20 eur v kompletnej edícii aj s Hard Ex módom, dvoma príbehovými DLC a ďalším DLC so šiestimi výzvami.





Segu príjmne prekvapil launch Valkyria Chronicles na Steame  Segu príjmne prekvapil launch Valkyria Chronicles na Steame  Segu príjmne prekvapil launch Valkyria Chronicles na Steame
Páči sa mi!






PS3
PC

Vývoj: SEGA / SEGA Japan
Štýl: RPG
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19854)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk