Thimbleweed Park, duchovný nástupca klasickej adventúry Maniac Mansion od Rona Gilberta

Ron Gilbert a Gary Winnick si dávajú jasný cieľ - vytvoriť kvalitnú adventúru v retro prevedení. Najskôr si však celý projekt musí prejsť kampaňou na Kickstarteri.

pridal play3man 19.11.2014 o 7:30 pod hry
Thimbleweed Park, duchovný nástupca klasickej adventúry Maniac Mansion od Rona Gilberta

HRY > NOVINKY >

Koncom osemdesiatich rokov minulého storočia vyšla point & click adventúra Maniac Mansion, ktorú vyvíjalo štúdio Lucasfilm Games, v spolupráci s dvoma dizajnérmi - Ronom Gilbertom a Gary Winnickom. V Maniac Mansion ste sa spolu s partiou kamarátov predierali cez hrozivý zámok plný nepriateľov, s nutnosťou riešiť rôzne puzzle hádanky. Najväčšiu zásluhu na úspechu hry má však už spomínaná dvojica dizajnérov, ktorí sa po dlhých rokoch vracajú späť a to rovno s celkom novou hrou.

Je ňou opäť 2D point & click adventúra v retro grafike pod názvom Thimbleweed Park. Autori hru označujú ako duchovného nástupcu k Maniac Mansion a je určená pre veľkých milovníkov adventúr. Thimbleweed Park rozpráva príbeh o dvoch detektívoch, ktorí majú za úlohu preskúmať mŕtve telo utopeného človeka v rieke, kúsok od mesta. Napriek tomu, že sa príbeh točí okolo týchto dvoch detektívov, k dispozícii bude až päť hrateľných postáv, pomocou ktorých budete odhaľovať temné pozadie sveta Thimbleweed Park.

Možno sa pýtate, prečo sa autori rozhodli ísť práve cestou retro grafiky. Dôvodom je, že sa im tento štýl jednoducho páči a ako sami hovoria, milujú pixely: "Tie veľké, pixely tak veľké, že majú vlastné poštové smerovacie číslo". V minulosti, pri tvorbe Maniac Mansion, si užili kopec srandy, kresby žiarili šarmom a jednoduchosťou, čo sa preniesol aj do hry ako takej: "Chceme, aby bol Thimbleweed Park ako nejaká neobjavená klasika od LucasArts. Adventúra, ktorú ste nikdy pred tým nehrali. Hra objavená v zaprášenej zásuvke, ktorá na vašej tvári vyčarí úsmev a pošle cez vás vlnu nostalgie rovnako, ako cez nás."

Kampaň na Kickstarteri beží síce len pár hodín, no z požadovaných 375 000 amerických dolárov sa podarilo vybrať už takmer tretinu.





Thimbleweed Park, duchovný nástupca klasickej adventúry Maniac Mansion od Rona Gilberta  Thimbleweed Park, duchovný nástupca klasickej adventúry Maniac Mansion od Rona Gilberta
Páči sa mi!






PC
Xbox One
Android
iOS

Vývoj: Terrible Toybox
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 30. marec 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19539)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk