Engine hry Deep Down bude mať zakomponovanú podporu Mantle od AMD

Capcom do svojho nového enginu nechá zakomponovať podporu Mantle, príprava PC portu potom bude jednoduchšia a rýchlejšia.

pridal roberto 23.11.2014 o 13:48 pod hry
Engine hry Deep Down bude mať zakomponovanú podporu Mantle od AMD

HRY > NOVINKY >

Nový engine Capcomu bude mať zabudované API Mantle. Capom doteraz používal vlastný engine MT Framework, pomocou ktorého pripravoval hry pre PS3, Xbox 360, Wii U ale aj PC a u mobilných platforiem a handheldov využíval upravený MT Framework mobile. Tieto enginy už ale rokmi zastarali a nevyhovujú potrebám PlayStation 4 a Xbox One. Japonská spoločnosť sa teda ešte pred vydaním nových konzol vrhla do prípravy next-gen enginu. Panta Rhei, ako engine pomenovali, má vývojárom poskytnúť efektívnejšie nástroje, hráči by mali byť spokojní vďaka modernej grafike a efektom a navyše bude tento engine rovnako dobre využiteľný aj na prípravu handheldových a mobilných hier. Proste moderný engine ako sa sluší a patrí. Pri jeho vývoji zvolil Capcom osvedčený postup a spojil sa s vývojovým tímom, ktorý na práve vznikajúcom engine už stavia novú hru a zároveň teda funguje ako testovací tím, každodenne poskytujúci spätnú väzbu. Tou vyvolenou hrou je Deep Down a na videách vyzerá naozaj fantasticky.

Deep Down je však vyvíjané exkluzívne pre PlayStation 4 a aj keď má nový engine poslúžiť vývoju na všetky moderné platformy, Capcom najčastejšie skloňoval výhody pre next-gen konzoly a PC zostávalo tak nejako v úzadí. Teraz však spoločnosť vlastniaca značky ako Street Fighter, Resident Evil či Devil May Cry oznámila začatie spolupráce s výrobcom grafických kariet AMD, ktoré im pomôže do enginu zakomponovať podporu ich API Mantle. Síce to neznamená, že sa musí Deep Down skôr či neskôr dostať aj na PC, ale Mantle zefektívni prípravu PC portov, takže Capcom nebude mať dôvod odkladať či rušiť vydanie PC verzií multiplatformových titulov. Kedy to však bude, to je ešte otázne, keďže ani Deep Down ešte nemá stanovený dátum vydania a vývojári ostatných titulov budú aspoň krok či dva pozadu.





Páči sa mi!

Zaradené pod: panta rhei, Capcom






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk