Logitech ukázal svoju mučiareň myší

V podzemí pod švajčiarskym sídlom firmy trýznia stovky myší a klávesníc.

pridal roberto 26.11.2014 o 14:32 pod hardware
Logitech ukázal svoju mučiareň myší

HARDWARE > NOVINKY >

Logitech minulý týždeň pozval niekoľko novinárov do svojho zariadenia na testovanie myší a klávesníc vo švajčiarskom Lausanne. Práve vo Švajčiarsku totiž spoločnosť v roku 1981 začínala a tu naďalej prebiehajú niektoré jej najdôležitejšie aktivity, ktoré sú už desiatky rokov spojené práve s predajom miliónov a miliónov myší a klávesníc, hoci sa v posledných rokoch pustili aj do tabletov, Google TV či Bluetooth reproduktorov.

V sídle Logitechu sa pár poschodí nad zemou nachádza miestnosť plná klávesníc a mechanických kladiviek, pomocou ktorý sa testuje ich výdrž. Skutočná mučiareň je ale skrytá pod zemou a vybavená niekoľkými zaujímavými strojmi. Niektorými tak extrémnymi, že si ich vraj príležitostne prenajíma aj konkurencia, aby našla hranice svojich vlastných produktov.

K nim patria aj robotické ramená, ktoré majú testovať myšky pri extrémne rýchlych pohyboch. Prvé rameno dokáže myš rozhýbať do rýchlosti až 7 metrov za sekundu, čo je dosť na prekonanie možností optického senzora. Tento rok však Logitech prišiel na trh s myšou G402 Hyperion Fury s akcelerometrom a na ten by staršie robotické rameno nestačilo, takže tam už majú aj novšie a hlavne väčšie, ktoré ako jediné na svete dokáže potvrdiť, že myš dokáže správne pracovať aj pri pohybe 12,7 mps.

Logitech ukázal svoju mučiareň myší

Logitech ukázal svoju mučiareň myší

Ďalším dôležitým strojom je stolík s otáčajúcim sa povrchom. Niečo ako gramofón s gramofónovou platňou, ale mnohonásobne rýchlejší. Toto zariadenie sa používa na testovanie maximálnej rýchlosti, zrýchlenia a latencie myšiek. Povrch je vymeniteľný, vďaka čomu sú myšky testované na rôznych povrchoch. Aj vďaka tomuto stroju by raz mali byť myšky Logitechu bezchybne pracovať aj na lesklých povrchoch.

Logitech ukázal svoju mučiareň myší

Ďalší stroj, ktorý bohužiaľ nemáme na obrázku, slúži jedine k testovaniu presnosti myši pri veľkom zrýchlení. Menej kvalitné myšky pri prudkých pohyboch strácajú presnosť a pošlú kurzor (alebo hlaveň zbrane) na iné miesto než pri pomalom pohybe. Stroj testuje zacielenie na jedno a to isté miesto pri pomalom aj rýchlom pohybe v klasickom Counter-Strike.

V miestnosti sa nachádzal aj prístroj, ktorý Logitechu pomohol vyrobiť myšky použiteľné aj na stole so sklenenou tabuľou. Zatiaľ sa však jedná iba o neherné myšky vhodné napríklad do kancelárie. Pri rýchlejších pohyboch totiž strácajú presnosť a ani DPI nie je na úrovni vhodnej na hranie hier.

Logitech ukázal svoju mučiareň myší

Na obrázku nižšie vidíme testovanie technológie Romer-G. Úbohé klávesy musia vydržať 70 miliónov stlačení a až potom sa budú skúmať napáchané škody. Klávesnice s Romer-G registrujú stlačenie klávesy pomocou dvoch kovových kontaktov, pričom ale k plnej funkčnosti stačí aj jeden. Ak teda jeden z kontaktov prestane fungovať, napríklad kvôli nečistotám, užívateľ si nič nevšimne.

Logitech ukázal svoju mučiareň myší

Posledný obrázok vyzerá ako záber z nejakej video hry, ale v skutočnosti je to reálna miestnosť v sídle Logitechu. Ide o bezodrazovú komoru (známu tiež ako bezdozvuková), v ktorej sa testuje kontakt bezdrôtových myší a klávesníc s prijímačmi.

Logitech ukázal svoju mučiareň myší





Páči sa mi!

Zaradené pod: logitech, hardver






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19556)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk