Microsoft plánuje Windows 10 event na január, bude hovoriť aj o hrách

Pôvodne sme od Microsoft eventu o Windows 10 naplánovaného na 21. januára čakali len informácie o implementácii nového UI, ale bude toho viac.

pridal saver 12.12.2014 o 19:02 pod hry
Microsoft plánuje Windows 10 event na január, bude hovoriť aj o hrách

HRY > NOVINKY >

Pôvodne sme od Microsoft eventu o Windows 10 naplánovaného na 21. januára čakali len informácie o implementácii nového UI a spojení rôznych zariadení a možno aj ukážku Xbox One menu, prípadne hier. Ale prekvapivo Phil Spencer práve vypustil šokovú správu, z ktorej sa budeme ešte dlho spamätávať a to -  

"Je čas hovoriť o hraní na Windows."

Na evente bude aj Phil a ukáže čo plánujú v hrách pod Windows 10. Zatiaľ môžeme odhadovať, že pôjde o väčšiu podporu hier priamo v systéme, možno záložka pre veľké hry v Store, kde by postupne mohla prísť aj možnosť multiplatformových titulov, teda ponuka na Xbox One by sa objavila aj v Windows Store a aj na mobiloch a tabletoch. Samozrejme len pri tých tituloch, ktorým to odsúhlasia autori a ktoré prispôsobia na ovládanie na dané platformy.  Nakoniec niečo by sme mohli vidieť aj ohľadom DX12.

Ale keď už hovorí o hraní na Windows, tam od nich čakáme oživenie značiek ako Age of Empires, Rise of Nations, prípadne návrat klasického Zoo Tycoonu. Určite niečo budeme počuť aj okolo Minecraftu, prípadne Scrolls. A čo sa týka portov Xbox titulov, tam je zatiaľ otázne či prinesú Master Chief kolekciu aj na PC, Gears of War, prípadne niektoré ich ďalšie konzolové série, minimálne by sa tam hodilo Halo Wars. Medzitým sa Microsoft pýta na to, či by hráči chceli PC verziu Killer Instinct aj s crossplatform multiplayerom.

Čo sa týka samotných Xbox hier, vyzerá, že sa im masívnejšie budú venovať na E3, kde si pripravujú veľké ohlásenia, kde mimo známych hier čakáme ukážku toho čo na konzole prinesie DX12. Možno niečo budeme počuť aj na jar na GDC, ale Phil potvrdil, že minimálne pred E3 neplánujú vlastný Xbox event podobný PS Experience. Ten nápad sa mu páči a možno znovu naštartujú svoje X eventy, ktoré sme videli v úvodných rokoch Xbox360.





Microsoft plánuje Windows 10 event na január, bude hovoriť aj o hrách
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19768)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk