Ďalší Hoverboard vo vývoji! Tento si rozumie s každým povrchom, ale odfúkne vám gate

Ryan Craven z Texasu sa pustil do vytvorenia vlastného hoverboardu, ktorý funguje na princípe vznášadla, vďaka čomu funguje na všetkých pevných povrchoch.

pridal play3man 15.12.2014 o 9:10 pod hardware
Ďalší Hoverboard vo vývoji! Tento si rozumie s každým povrchom, ale odfúkne vám gate

HARDWARE > NOVINKY >

V posledných mesiacoch sme tu mali prvý, skutočný, prototyp legendárneho hoverboardu. Ak ste náhodou tento projekt nezachytili, tak išlo o Hendo Hoverboard, ktorý funguje na princípe elektro-magnetickej levitácie. Čiže presne na tom istom princípe, ako fungujú už dnes reálne využívané vlaky Maglev, no iba vo veľmi skromnom počte, a samozrejme, najmä v Japonsku. Každopádne, kedže je celý prototyp postavený na takomto princípe, Hendo Hoverboard funguje iba na špeciálnych povrchoch, čo je teda jeho hlavná nevýhoda. S týmto projektom však prišli na Kickstarter, kde sa im podarilo vybrať takmer dvojnásobok požadovanej sumy - 500 000 amerických dolárov.

Rok 2015 sa ale nezadržateľne blíži a pomaly sa dostávame do doby, kedy by sme podľa filmu Návrat do budúcnosti mali hoverboardy bežne využívať, spolu s lietajúcimi autami. Aj keď takúto významnú zmenu v našom spôsobe dopravy nič nenasvedčuje, snaha ľudí o vývoj funkčného hoverboardu sa rozhodne nedá odoprieť. Najnovšie tu máme projekt od šikovného tvorcu z amerického Texasu, Ryana Cravena, ktorý si funkčný prototyp vyrobil sám doma.

Princíp jeho fungovania je však veľmi jednoduchý. Jeho Mr Hoverboard - ako ho sám nazval, funguje na princípe vznášadiel. Niekoľko milimetrov nad zemou ho tak drží štvorica ventilátorov, ktoré pôvodne slúžili ako fúkače lístia. Tie nafúknu látku, konkrétne sprchový záves, ktorý má na dômyselne určených miestach vytvorené otvory, cez vzduch uniká a tým sa vytvára potrebná vzduchová medzera medzi hoverboardom a zemou. Výrobnú cenu celého prototypu odhaduje na $250 až $500. Pri vytváraní projektu bolo najťažšie trafiť už spomínané otvory v látke, aby sa dosiahla potrebná stabilita. Ide však skutočne iba o prototyp, kedže má hneď niekoľko nedostatkov, pričom medzi tie najväčšie patrí veľký hluk vydávaný ventilátormi a pomerne nemotorné ovládanie.

Ryan Craven už teraz pracuje na vylepšenej verzii, pri ktorej sa zameriava hlavne na minimalizovanie hluku a vibrácií. Taktiež sa spojil so skúsenými dizajnérmi, ktorí mu pomôžu vytvoriť lepší a zároveň kvalitnejší dizajn.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19466)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk