Remote Play s PS4 neoficiálne funguje na všetkých zariadeniach s Androidom 4.2 a vyššie

K rozbehnutiu Remote Play na mobiloch iných ako Sony Xperia nepotrebujete ani root.

pridal play3man 16.12.2014 o 14:47 pod hry
Remote Play s PS4 neoficiálne funguje na všetkých zariadeniach s Androidom 4.2 a vyššie

HRY > NOVINKY >

Sony počas akcie s názvom IFA v Berlíne, ako každoročne, tak aj tento rok odhalila spolu s ďalšími výrobcami mobilných zariadení svoju novú vlajkovú loď Xperia Z3, spolu s ďalšími produktami do tohto portfólia. Oznámené však neboli iba hardvérové novinky, ale aj tie softvérové, pričom tou najväčšou bol jednoznačne príchod funkcie Remote Play z PS4 na mobilné zariadenia. Sony oficiálne oznámila, že podporu pre túto funkciu dostane iba Xperia Z3 a Xperia Z3 Tablet Compact.

Aj keď teda počas konferencie bolo oznámené toto stanovisko, s vypustením Remote Play aplikácie na Google Play sa oficiálne podpora dostala aj do Xperie Z2 a Xperia Z2 Tablet (s príchodom Androidu 4.4.4). Od oznámenia sa ale komunita pohrávala s myšlienkou, že pri troche snahy sa dočkáme neoficiálnej podpory aj na ďalších Android zariadeniach, minimálne tých od Sony. A aj sa tak stalo. Komunita na webe xda-developers prakticky okamžite prišla na spôsob, ako danú aplikáciu rozbehať na mobilných telefónoch s Androidom 4.4.4. Potrebný bol root (získanie práv správcu) a síce museli byť prekonané hneď viaceré prekážky, vo výsledku bolo samotné remote hranie PS4 hier funkčné.

Bohužiaľ, jediná vec, ktorá sa doteraz nepodarila portnúť z Xperie Z3 a Xperie Z2 bola natívna podpora pre DualShock 4. Pracovalo na tom hneď niekoľko špičkových vývojárov zo stránky xda-developers, no všetky pokusy skončili márne. Kedže som bol súčasťou partie ľudí, ktorá na tomto pracovala, videl som celý priebeh pekne z blízka. Problémom je, že Sony síce Remote Play aplikáciu do svojho Android systému nezapracovalo nijak hlboko, natívna podpora pre DualShock 4 je prepletená cez samostatné knižnice, kompletnú sadu súborov, ktorá sa stará o Bluetooth a nakoniec sa zopár riadkov kódu dostalo až do jadra Androidu. Pochopiteľne sa tak od snahy rozbehať DualShock 4 natívnym spôsobom upustilo (aspoň zatiaľ) a začali sa hľadať alternatívy. K tým sa ale dostanem až nakoniec.

Komunita z xda-developers sa teda opäť činila a vypustili jednoduchý spôsob na spustenie Remote Play na všetkých Android zariadeniach so systémom vo verzii 4.2 a vyššie, a netreba ani root.

- Ak ste už náhodou mali na svojom zariadení pôvodnú Remote Play aplikáciu, odinštalujte ju
- Stiahnite si upravenú aplikáciu 
- Presuňte ju do svojho mobilného telefónu a nainštalujte
- Spustite Remote Play aplikáciu a riaďte sa pokynmi na obrazovke

Ak už náhodou máte Android 5.0, tak na ňom dochádza k problémom s pripojením, V routeri tak musíte povoliť porty TCP 9295, TCP 9293, UDP 9296 a 9297.

Táto upravená aplikácia obsahuje:

- všetky potrebné súbory pre spustenie Remote Play
- bolo odstránené overovanie nainštalovaných správcov root stavu zariadenia (inak sa aplikácia spustí, ale s chybovým hlásením 88001003)
- odstránené overovanie rýchlosti pripojenia
- odstránená nutnosť wifi pripojenia, vďaka čomu môžete hrať aj cez mobilné dáta, ak máte dostatočne rýchli internet

No kedže pripojenie DualShocku 4 nefunguje natívnou cestou a aj napriek tomu chcete hrať hry cez Remote Play pomocou DualShocku 4, musíte využiť niektorú z týchto dvoch možností:

1. Musíte byť v dosahu PS4, čiže tento spôsob funguje iba vtedy, ak chcete hrať pomocou Remote Play doma. 

- Na PS4 sa prihláste s druhým účtom (nie s tým, na ktorom chcete hrať). Choďte do nastavení PS4, prejdite na položku Remote Play a Add Device. V Remote Play aplikácii na mobile kliknite na nastavenia a zvolte Change PS4 to Connect To.
- Po spárovaní sa odhláste od PS4, vypnite všetky DualShock 4 ovládače, vrátane Remote Play. Na PS4 musíte vidieť obrazovku s výzvou na zapnutie ovládača.
- Pripojte sa k PS4 pomocou Remote Play - prihlásiť by ste sa mali na váš druhý účet
- Zapnite DualShock 4 a vyberte svoj hlavný účet, na ktorom chcete hrať.
- Hotovo

2. Táto možnosť vám umožní hrať s DualShockom 4 aj mimo dosahu PS4, no vyžaduje si root a platenú aplikáciu z Google Play.

Ide o aplikáciu Sixaxis Controller App. Ak sa ju rozhodnete zakúpiť, musíte spárovať DualShock 4 pomocou PC cez program na stránke Dancing Pixel Studios. Program stiahnete, otvoríte a zadáte doň Mac adresu, ktorá je zobrazená v Sixaxis Controller aplikácii na spodnej strane. Po spárovaní ovládač pripojte a stiahnite si tento súbor. Prejdite do  Preferences > Touch Emulation > Edit Touch Profiles > Double Tap for Menu a zvolte Load Profile, kde následne vyberiete stiahnutý .map súbor. Následne by malo všetko fungovať tak ako má a môžete spustiť Remote Play aplikáciu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk