GSC Gameworld hlási návrat, pripravuje novú hru

V poslednej dobe sa s nasledovníkmi Stalkera roztrhlo vrece ale teraz sa vracajú pôvodní autori pôvodnej série.

pridal saver 21.12.2014 o 13:12 pod hry
GSC Gameworld hlási návrat, pripravuje novú hru

HRY > NOVINKY >

V poslednej dobe sa s nasledovníkmi Stalkera roztrhlo vrece ale teraz sa vracajú pôvodní autori pôvodnej série.  GSC Gameworld tvorcovia Stalker hier, Cossacks, American conquest sérií, sú späť v biznise a už pripravujú nový titul. Zatiaľ však nevieme, či pôjde o nového Stalkera, alebo iný titul.

Čo však prezradili je to, že pracujú na štandardnej hre,  žiadnom free 2 play titule a to pre publikum 25-40 ročných. Teda nemáme čakať nič detské, ani arkádové. Nepotvrdzujú však žáner, ani 2D alebo 3D prepracovanie. V každom prípade pre Stalkera 2 si robili nový nextgen engine a teda využiť jeho, alebo aj assety a dáta zo stalkera by bol jeden z možných krokov.

Popritom ozrejmili zrušenie Stalkera 2, kde si autori asi v polovici vývoja uvedomili, že nedosiahnu potrebnú kvalitu. Hra by si vyžadovala veľa dolaďovania a veľa práce na to, aby splnila očakávania. Zároveň mali problémy dosiahnuť záujem a potrebnú sumu peňazí od vydavateľov. Tí im totiž ponúkli peniaze až vtedy keď by dosiahli alpha štádium. Síce hru mohli dofinancovať aj sami ale neboli si istí, či ju následne v alphe dokážu distribútorom predať.

Čo je zaujímavé a čo nám odkrýva veľa veci v pozadí, autori ešte plánovali aj browserového Stalkera, ktorým by skrátili fanúšikom čas pri čakaní na plný titul, Ten nebol nikdy dokončený. Robili ho teraz už zamestnanci West Games, ktorí sa hrdo chválili, že robili na Stalkerovi a teraz už vieme, že to bol len flashový Stalker.  S tézou, že sú autormi Stalkera skúšali na Kickstarteri predať hráčom titul nazvaný Areal ale projekt im nakoniec pre podvody stopol samotný Kickstarter. Najnovšie tak prešli na vyberanie peňazí inde a to ešte pod drzým názvom projektu - Stalker Apocalypse. To, že nemajú licenciu ich veľmi netrápi.

Totiž okolo značky Stalker je teraz dosť horúco a nikto nevie čo presne komu patrí a kto má práve na pôvodný príbeh. Zatiaľ čo vyzerá, že GSC vlastní originálnu značku S.T.A.L.K.E.R., flashovkári z West Games hovoria, že Stalker je bežné slovo a teda ho môžu použiť . Toto by im však na súde taká Bethesda, alebo hociktorí veľkí vydavateľ hneď vysvetlil a vysúdil by z nich aj gate. Keďže však o značku zatiaľ nikto nebojuje možno to West Games aj prejde, aj keď len z právneho hľadiska, hráči ich už poznajú a aj preto majú na projekt vyzbieraných len 14 tisíc dolárov zo 600 tisícovej sumy.

Uvidíme ako sa to celé vyvinie, nakoniec GSC Gameworld dodáva, že napriek miestnym problémom ostáva na Ukrajine a nebude nasledovať príklad 4A Studios, ktoré sa už slní na Malte.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19911)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk