Syber Vapor, zatiaľ najvýkonnejšia ne-steam mašina

Ako si obývačkové PC poradí s Shadow of Mordor a najnovším Battlefieldom?

pridal roberto 22.12.2014 o 11:48 pod hardware
Syber Vapor, zatiaľ najvýkonnejšia ne-steam mašina

HARDWARE > NOVINKY >

Nielen Alienware stratilo s Valve trpezlivosť a koncom roka 2014 ukázalo vlastnú obývačkovú PC/konzolu. Spolu s Alienware Alpha sa objavuje aj Syber Vapor od spoločnosti Cyberpower. Toto obývačkové PC si získalo pozornosť najmä svojim výkonom. V jeho útrobách sa nachádza grafická karta od Nvidie GeForce GTX 750Ti s architektúrou Maxwell, ktorá sa do obchodov dostala iba na začiatku tohto roka. Práve vďaka novej architektúre majú GTX 750 a GTX 750Ti slušný výkon a oveľa nižšiu spotrebu energie ako jej Kepler konkurenti. V kombinácii so štvorjadrovým 3.5GHz Core i3 procesorom, 8GB DDR3 RAM a terabajtovým pevným diskom by mala byť zostava pripravená úspešne čeliť ktorejkoľvek modernej videohre.

Toto sa dá pokladať za štandardnú výbavu, ktorá sa začala predávať za 699$, ale komponenty sú v duchu steam machine - ľahko vymeniteľné. Vo vnútri tohto zariadenia sa tak môžu ocitnúť aj procesor Core i7, grafická karta  GTX 980 či SSD disk. Nie je ale prekvapením, že Saber Vapor aj v základne výbave porazil lacnejších konkurentov v teste aj pri praktickej skúške, ktorej ju podrobil digitaltrends.

Syber Vapor, zatiaľ najvýkonnejšia ne-steam mašina

Najľahšou skúškou bolo Diablo 3, ktoré Saber Vapor aj pri ultra nastaveniach prehnal priemernou rýchlosťou 91 fps. Civilization: Beyond Earth s 8x MSAA malo priemer 43, Battlefield 4 44 fps a kosa padla na kameň až pri Middle Earth: Shadow of Mordor, ktoré na ultra nastaveniach dosiahlo priemer iba 22 fps. Zostava teda veľmi pekne zvládla menej náročné tituly, ale náročnejšie nové hry sa na nej v ultra nastavení hrať nebudú.

Syber Vapor, zatiaľ najvýkonnejšia ne-steam mašina

Výkon sa musel prejaviť na veľkosti zariadenia a pokým menej výkonná Alpha je podstatne menšia než konzoly novej generácie, Syber Vapor je naopak väčší, avšak stále ešte menší než klasické herné PC (35.0 x 34.3 x 7.7cm). Keď už má zariadenie takéto rozmery, prečo ich nevyužiť k bohatej nádielke vstupných i výstupných portov? Vzadu teda nájdete hneď štyri USB 2.0 porty, dva USB 3.0 aj výstupy HDMI 1.4 a DVI-D, vďaka čomu je možné nastaviť rozlíšenie obrazu až na 1440p. Okrem toho vzadu nájdeme aj množstvo vstupov a výstupov Realtek 7.1 channel surround zvukového čipu integrovaného do matičnej dosky. Vpredu sú umiestnené ďalšie 3 USB porty a zvukový vstup a výstup pre pripojenie mikrofónu a slúchadiel. Jediným nepríjemným prekvapením je absencia interného Bluetooth.

Syber Vapor, zatiaľ najvýkonnejšia ne-steam mašina

Nie je prekvapením, že aj Vapor v skutočnosti beží na Windowse 8.1 a ako základný interface používa Steam Big Picture. Ale pokým konkurencia sa obyčajne snaží ovládať obývačkové PC iba pomocou bežného controlleru, Cyberpower k svojmu zariadeniu pribaľuje aj miniklávesnicu s dotykovou plochou. Klávesnica je vraj pomerne ergonomická a spoľahlivá, horšie je to s bezdrôtovým controllerom Logitech E710, ktorý je fajn nahradiť iným ovládačom, napríklad práve Xbox 360 controllerom.

Syber Vapor, zatiaľ najvýkonnejšia ne-steam mašina





Syber Vapor, zatiaľ najvýkonnejšia ne-steam mašina  Syber Vapor, zatiaľ najvýkonnejšia ne-steam mašina  Syber Vapor, zatiaľ najvýkonnejšia ne-steam mašina
Páči sa mi!

Zaradené pod: steam machines, hardver






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk