Päť zábavných predpovedí o budúcnosti, ktoré sa objavili v SimCity 2000

Mestský simulátor, ktorý má za sebou vyše 20 rokov existencie v sebe ukrýva aj niekoľko "faktov" o budúcnosti našej planéty

pridal play3man 22.12.2014 o 8:31 pod hry
Päť zábavných predpovedí o budúcnosti, ktoré sa objavili v SimCity 2000

HRY > NOVINKY >

V roku 1994 prišla do herného sveta nová hra zo série SimCity, konkrétne SimCity 2000. S vydaním tohto dielu sa hra stala zase o niečo populárnejšou po celom svete, pričom ide o najznámejší diel z tejto série. Kedže sa ale hra dostala na pulty obchodov už pred dvadsiatimi rokmi, SimCity 2000 v sebe ukrýva aj nejaké tie zaujímavé predpovede o budúcnosti, ktorá je už ale niekoľko rokov iba našou minulosťou.

Rok: 2000

Predpoveď: Inžinieri po prvýkrát dokázali navrhnúť masívnu budovu, ktorá dokáže fungovať ako samostatné mesto

V SimCity 2000 ste si mohli kúpiť za $100 000 dolárov sebestačnú metropolu s 55 000 ľuďmi vo vnútri. V skutočnosti by ste si však mohli za túto sumu kúpiť maximálne tak troj-izbový byt, niekde na okraji mesta.

Rok: 2001

Predpoveď: Portland v Oregone je zničený po sérii erupcií sopiek v centre mesta

Technicky nie je táto situácia nemožná. Portland sedí na už vyhasnutom vulkanickom poli, ktoré je nazývané Boring Lava Field. Našťastie však stále zostáva rovnako "nudné" a bez náznakov nejakej aktivity.

Rok: 2010

Predpoveď: Silicon Valley vyvinulo a úspešne vypustilo vesmírne solárne panely, ktoré dokážu poskytovať masívne množstvo energie pre našu planétu Zem.

Táto myšlienka sa v hlavách vedcov pohráva už od 70. rokov minulého storočia, no skutočná realizácia by narazila hneď na niekoľko problémov. Vyrobiť a dostať na obežnú dráhu Zeme solárne panely síce nie je až také náročné, no posielanie vyrobenej energie na Zem by nebolo zrovna najjednoduchšie. Plus sa musí počítať s prípadnými poruchami, ktoré by boli zapríčinené napríklad nárazmi vesmírneho materiálu.

Rok: 2050

Predpoveď: Ľudstvo sa konečne spojilo s mimozemšťanmi. Nanešťastie, sú nepriateľskí a majú v pláne zaútočiť na Atlantu.

Treba k tomuto niečo dodávať? Špekulácie, ktoré by mohli byť zapísané do nespočetného množstva kníh a stále by neboli všetky spísané. Každopádne, vesmír je skutočne tak veľký, že myslieť si, že sme v ňom sami, je prinajmenšom sebecké, no nie? 

Rok: 2150

Predpoveď: Ľudia sa rozhodli presunúť do nových futuristických "lodí" s názvom Launch Arcos. Disponujú možnosťou letu do vesmíru, pričom na 450. deň, čo sú tieto sebestačné mestá postavené, začnú ľudia hľadať nový domov medzi vzdialenými hviezdami.

Táto predpoveď je rovnako tak bohatá na diskusie ako predošlá. Ale keď sa na to pozrieme s nadhľadom, no stále realisticky, pri súčasnom tempe to budeme mať (pravdepodobne) podstatne komplikovanejšie už o pár desiatok rokov, takže čo bude o necelých 140 rokov je skutočne ťažké odhadovať. Hlavne nikto z nás tu už vtedy nebude, ak teda medzičasom náhodou nevymyslíme nejaké pilulky nesmrteľnosti a podobne. Každopádne, kvôli faktu, že tu v roku 2150 nebudeme, by sme nemali od tohto problému otáčať hlavu a tváriť sa, že sa nás to netýka. Či sa teda táto predpoveď skutočne naplní necháme na posúdenie až naším ďalším generáciám.

Ak by ste si chceli SimCity 2000 pripomenúť, tak do 20. januára 2015 je hra dostupná zadarmo na Origine.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk