Herné predpovede na rok 2015: Call of Duty si dá ročnú prestávku, VR pôjde do koša

Rok 2015 pomaly klope na dvere - aké herné prekvapenia môžeme očakávať počas nasledujúcich dvanástich mesiacov?

pridal play3man 30.12.2014 o 19:24 pod hry
Herné predpovede na rok 2015: Call of Duty si dá ročnú prestávku, VR pôjde do koša

HRY > NOVINKY >

Už o dva dni sa začne celý dvanásť-mesačný kolobeh odznova. Rok 2015 už klope na dvere, pričom na nás určite čakajú ďalšie herné prekvapenia. Aké to budú, môžeme v tejto chvíli len hádať, no server VG247 sa rozhodol vytiahnuť svoju vešteckú guľu a pozrieť sa, čo nás s najväčšou pravdepodobnosťou počas nasledujúceho roka neminie. Hneď na úvod ale treba dodať, že hry ako The Last Guardian či Half Life 3 ani nie je nutné spomínať. Či sa ich dočkáme práve v tomto roku, tak na to bola krátka aj spomínaná veštecká guľa, no matematické hlavy môžu vytiahnuť svoje kalkulačky a počítať komplikované vzorce, ktoré zaručene Half Life 3 potvrdzujú.

Call of Duty si dá ročnú prestávku

Activision sa rozhodol natiahnuť vývoj jednej Call of Duty hry na celé tri roky, pričom práve prvú hru z tohto trojročného cyklu sme mohli hrať počas tohto roka. Call of Duty: Advanced Warfare si na starosť zobralo štúdio Sledgehammer Games, ktoré sa chcelo tiež poriadne zamerať na príbehovú kampaň, no aj napriek tomu nezabudli na mutliplayerovú časť hry, ktorá je v Call of Duty sérii tou hlavnou. Advanced Warfare sa podarilo, v hodnoteniach obstálo slušne, no aj napriek tomu sa Activision musí zmieriť so stále klesajúcimi predajmi - už tretí rok po sebe. V porovnaním s predchádzajúcim rokom sa predaje prepadli o rovných 27%. Activision sa ale aj napriek tomuto poklesu určite nemôže po finančnej stránke sťažovať, no uvidíme, či sa náhodou na toto nerozhodnú zareagovať a budúci rok bude bez nového Call of Duty. Predsa len, s Advanced Warfare by mohli potiahnuť celý rok pomocou nových DLC a s ďalším pokračovaním by prišli až v roku 2016 - hráči by boli po novom dieli o to viac hladnejší.

Titanfall 2 dorazí na všetky platformy

O vydaní Titanfall 2 na PlayStation 4 sa rozpráva už tak dlho, že sa to začína pomaly brať ako verejné tajomstvo. No, samozrejme, zatiaľ nič nie je oficiálne. Respawn ale na pokračovaní pracuje, pričom pôvodný diel bol plne v réžii EA, kedže si ho aj sama vydala. Prípadne rozšírenie Xbox/PC exkluzivity aj na Titanfall 2 by bolo určite väčším prekvapením, ako to, že by sa hra dostala aj na PlayStation 4. Tu už Respawn vyvrátil, že by Titanfall 2 plánovali na budúci rok a vyjde najskôr v roku 2016

Watch Dogs ako nový Assassin's Creed

Vydanie Watch Dogs sprevádzalo množstvo kritiky. Ubisoft si odniesol od hráčov z celého sveta veľké množstvo nepekných prirovnaní, no kto by to bol povedal, že ide iba o začiatok nie-veľmi úspešného roku pre toto francúzske štúdio. Najviac negatívnych komentárov sa na Ubisoft zosypalo kvôli orezanému grafickému vizuálu oproti pôvodnej ukážke z E3. Každopádne, o tom, že Ubisoft pracuje na pokračovaní asi nikto nepochybuje. Aj napriek kritike je Watch Dogs veľká, nádejná, značka, ktorú sa Ubisoft rozhodne pokúsi využiť - a ak sa pokračovanie podarí, je veľmi pravdepodobné, že si z neho spravia nový Assassin's Creed.

Xbox One dobehne PS4

Od vydania nových konzol mala PS4 v predajoch jasne navrch. Dlhé mesiace sa PS4 držala na vrchole predajného rebríčka, no s príchodom sviatkov prišiel Microsoft so zlacnením a rôznymi bundlami s hrami, ktoré vystrelili predaje Xbox One v USA na prvé miesto. Ak sa tento trend podarí Microsoftu udržať aj počas nasledujúceho roka, nie je vylúčené, že sa im predsa len podarí dobehnúť PS4. Sony má naplánovaných niekoľko zaujímavých exkluzivít, ktoré by mohli prilákať ďalšie vlny hráčov. Či už ide o The Order: 1886, Bloodborne, Tearaway Unfolded, Ratchet and Clank, The Tomorrow Children, Until Dawn alebo Uncharted 4: A Thief's End, ktorý sa, pravdepodobne, postaví koncom roka zoči-voči novému dobrodružstvu Lary Croft, exkluzívne pre Xbox. Tomu môže ešte pomôcť aj Halo 5, Quantum Break, Fable Legends, prípadne nová Forza.

Wii U si pôjde stále svojou cestou

Nintendu sa s Wii U nedarí tak dobre ako s Wii, no aj napriek nízkym predajom majú na zozname množstvo kvalitných exkluzívnych titulov. Third-party štúdiá o túto konzolu síce prestali javiť záujem a drvivá väčšina sa tvári, ako keby Wii U ani neexistovalo, no Nintedo si so svojimi hrami vystačí. Na masívne rozšírenie to už síce stačiť asi nebude, no v novom roku sa môžeme tešiť na novú Zeldu. A verný taliansky inštalatér sa na Wii U ukáže bezpodmienečne tiež, aj keď nie v tradičnej skákačkovej podobe, čo nedávno naznačil aj sám Miyamoto .

VR technológia upadne do zabudnutia

Ťažko povedať, či sa niečo také vôbec stane. Oculus Rift je veľmi očakávané herné príslušenstvo, pričom k úspechu tejto technológie sa postupne pridávajú aj ďalšie firmy. Sony má plány so svojim Morpheusom, aj keď teda nie je vôbec známe, či sa niekedy dostane do predaja a bude plnohodnotným doplnkom k PS4. Navyše, aj Microsoft chce v roku 2015 ukázať svoj pohľad na virtuálku. VR by posunulo zážitok z hier na novú úroveň, takže prípadný zánik tejto technológie by určite zamrzel.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19438)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk