Sector vám želá Veselý Silvester a šťastný Nový rok

Rok 2014 končí, aby uvoľnil cestu roku 2015, ktorý by mal byť znovu bohatší a znovu lepší... minimálne v hernej oblasti

pridal saver 31.12.2014 o 19:32 pod hry
Sector vám želá Veselý Silvester a šťastný Nový rok

HRY > NOVINKY >

Rok 2014 končí, aby uvoľnil cestu roku 2015, ktorý by mal byť znovu bohatší a znovu lepší... minimálne v hernej oblasti.

Tento rok sa niesol v znamení skutočnej premeny starej generácie za novu, ktorá zasiahla vývojarov akoby nepripravených a väčšinou sa zmohli len na porty oldgen hier, alebo nedotiahnuté hry novej generácie, (samozrejme česť niekoľkým výnimkám). Ale zatiaľ čo sa hrami Xbox One a PS4 len rozbiehali, WiiU ich tromfovalo jednou hrou za druhu a skutočne jediné čo už teraz tejto platforme chýba sú predaje.  Celé to doprevádzal vzostup indie titulov, ktoré si pomaly ale isto vytvárajú svoje miesto aj na konzolovom trhu.

Čo nám však tento rok ukázal, že z aktuálnej generácie veľmi dobre profituje PC platforma, ktorá sa už dostáva aj multiplatformové hry a série, v ktorých v minulej generácii absentovala. Síce miestami ešte autorom chýbajú skúsenosti, ale trend tam už je stanovený. K tomu PC začína profitovať aj z boja Nvidie a AMD, kde Nvidia najnovšie znížila ceny na svojej novej série a cenami sa dostala až po doteraz vždy lacnejšie AMD. Na odpoveď AMD ešte čakáme, ale to medzitým odpovedalo na Gsync Nvidie svojim Freesyncom v monitoroch a uvidíme ako sa navzájom popoženú vpred budúci rok a to hlavne 20nm architektúrami. V budúcom roku čakáme aj pre PC veľký skok s príchodom DX12, masívnejšie by sa malo rozmohnúť aj DDR4 a objavia sa znovu výkonnejšie APU, začínajú trendy ohnutých monitorov. Nakoniec už o pár dní nám CES výstava ukáže čo nás počas roka čaká.

Zaujímavým bodom a technológiou číslo jeden bude budúci rok VR, teda virtuálna realita a môžeme sa tešiť na prvé skutočné kroky v tejto oblasti. Špeciálne čakáme vydanie Oculus Rift, a aj keď konzolové firmy ešte čakajú ako Oculus dopadne, je pravdepodobné, že aj oni nám bližšie ukážu svoje projekty. Sony sme už čiastočne videli, svoj pohľad na VR má ukázať Microsoft a podľa aktuálnych leakov ďaleko od predstavenia VR nebude ani Nintendo. Ten by mal VR spojiť aj s novým handheldom plánovaným na rok 2016. 

Mimo toho konzolovým firmám do nového roku prajeme, aby si zafixovali online systémy proti DDOS útokom keď už za ne vyberajú peniaze, aby ich multiplayerové hry aj prvý mesiac fungovali a prakticky každej firme, aby svoje hry dokončili predtým ako ich vydajú.

Zatiaľ vám Sector praje veselý Silverster a šťastný Nový rok.

(malý bonus ešte predtým ako spravíme súhrny roka - druhá najčítanejšia novinka roku 2014 bola nasledovná - Skyrim mody)





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19959)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk