Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!

V USA sa čoskoro začne predávať nová herná konzola doplnená o smartfón-handheld

pridal roberto 6.1.2015 o 17:22 pod hry
Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!

HRY > NOVINKY >

Na zoznam zariadení predstavených na CES 2015 pribudla aj nová herná konzola OBox. Nemá však nič spoločné s Xboxom ani Microsoftom. Ide o novú konzolu od spoločnosti Snail Games. Napriek tomu, že táto spoločnosť vznikla už pred 14 rokmi, v Európe nie je veľmi známa. Gro jej aktivít je totiž sústredených v Číne a na ázijských trhoch, kde prerazili jej webové hry, free to play MMOG, aj paleta casual titulov. Okrem toho je piatym najväčším čínskym mobilným operátorom a prerazila aj na poli výroby hardvéru.

Nie je prekvapením, že operačným systémom novej konzoly je Android 4.4. Android konzol je už na trhu viac než dosť, ale OBox sa z priemeru vymyká vďaka v súčasnosti najvýkonnejšiemu mobilnému Nvidia procesoru Tegra K1. Ďalšou zaujímavosťou je, že konzola je poskladaná z modulov a teda by sa jej časti mali dať vymieňať rovnako ako u Steam Machines.

OBox sa bude dať kúpiť s K1 čipom s frekvenciou 2.0 alebo 2.2 GHz. Vyberať sa bude aj z niekoľkých veľkostí pevného disku a voliteľné bude aj množstvo HDMI portov či šesťkanálový analogový audio výstup. Medzi (zatiaľ) nevoliteľné časti patrí 4GB pamäť DDR3 a 4GB flashové úložisko. OBox dokáže prehrávať 3D aj 4K video a Snail Games naň už portuje svoje najpopulárnejšie PC hry.

Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!

Druhým herným zariadením Snail Games je smartfón-handheld W 3D. Zariadenie sa na prvý pohľad podobá na PS Vitu, ale je vybavené Androidom 4.4 (KitKat), dá sa z neho telefonovať a zvláda aj všetky ostatné funkcie klasického smartfónu. Na prednú stranu sa zmestili štyri tlačidlá, dve páčky a smerový kríž a ďalšie 4 tlačidlá je vidieť na bočnej strane. Dotykový  displej s rozlíšením 1920x1080 má uhlopriečku 5.5 palca a s pomocou zabudovanej technológie sledovania očí vytvára 3D obraz aj bez okuliarov.

Hry využijú výkon 8 jadrového MTK6595/2.2GHZ CPU a 2GB RAM. Tie zariadeniu zabezpečia dostatok výkonu aby okrem Android hier mohol poslúžiť aj na emuláciu starších videohier iných herných zariadení, akých je už pre Android niekoľko.

OBox aj W 3D sa začnú predávať v Číne, ale už v treťom štvrťroku 2015 majú doraziť aj do USA a Mexika. Ceny zariadení ešte nie sú známe, v závislosti od hardvéru by sa mali pohybovať od 99 až po 499 dolárov.

Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!





Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!  Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!  Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!
Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!  Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!  Na CES 2015 sa predstavila nová konzola OBox!
Páči sa mi!

Zaradené pod: hardver






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk