GameStop chce pozdvihnúť inovácie v predaji na nový level s Xbox cloudom

GameStop oznámil spoluprácu s Microsoftom, ktorý im poskytne ich Azure cloud servery pre "obchodné inovácie".

pridal play3man 13.1.2015 o 8:05 pod hry
GameStop chce pozdvihnúť inovácie v predaji na nový level s Xbox cloudom

HRY > NOVINKY >

Microsoft spustil v roku 2010 svoju vlastnú cloud službu s názvom Azure. Tú, mimochodom, využíva Xbox na služby ako Xbox Live, Xbox Video a Xbox Music, no pri Xbox One k nemu majú vývojári hier otvorený prístup, vďaka čomu môžu do určite miery využiť jeho výkon na rôzne výpočty.

Ako však najnovšie oznámil americký predajca hier - GameStop, rozhodli sa uzavrieť partnerstvo s Microsoftom, vďaka čomu budú môcť využívať práve ich cloud službu Azure. Myšlienka využitia potenciálu tejto služby bola z ich strany jasná: "posunúť obchodné inovácie na nový level". Našťastie ale nezostali len pri tejto stručnej vete a boli aj o niečo viac konkrétnejší. GameStop sa chystá využiť Azure pre streamovanie video-herného a reklamného obsahu priamo na mobilné zariadenia. Vďaka tomu si tak budú môcť zákazníci GameStopu pozrieť priamo na ich smartfónoch a tabletoch trailery alebo reklamné materiály pre hry. Okrem toho budú pomocou Azure streamovať herné trailery priamo na televízory v ich obchodoch a nakoniec nebudú chýbať ani rýchlejšie platby pomocou mobilu.

Môžeme si pripomenúť, že GameStop už mal aj svoju vlastnú hernú streamovaciu technológiu, no minulý rok s ňou skončili. Pochopiteľne sa ale teraz nejedná o žiadne streamovanie hier pomocou cloudu, ako napríklad Onlive alebo PlayStation Now, ale iba cloud pre interné zlepšenie služieb, z ktorých budú ťažiť prevažne zákazníci. Microsoft však určite má svoje vlastné plány pre vytvorenie konkurencie práve spomínanému PlayStation Now, kedže nie je vylúčené, že práve toto je budúcnosť hrania. Aj keď teda na masové rozšírenie si ešte určite počkáme, no na druhú stranu, táto "budúcnosť" nemusí byť až tak vzdialená, ako sa na prvý pohľad môže zdať.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk