Sega Dreamcast sa aj v roku 2015 dočká nových hier

Konzola Sega Dreamcast je síce oficiálne mŕtva, neoficiálne sa jej však stále slušne darí a aj v roku 2015 sa dočká úplne nových hier

pridal matus_ace 19.1.2015 o 10:09 pod hry
Sega Dreamcast sa aj v roku 2015 dočká nových hier

HRY > NOVINKY >

Konzola Sega Dreamcast je síce oficiálne mŕtva, neoficiálne sa jej však stále slušne darí a aj v roku 2015 sa dočká úplne nových hier. Tá už slávi šestnásty rok svojej existencie a nie je žiadnym tajomstvom, že konzola síce pôvodne neslávila veľký úspech, no časom nadobudla kultový status. Sega ju tak síce pochovala, ale zo záhrobia ju vytiahlo množstvo fanúšikov, ktorí ju stále podporujú menšími vlastnými hrami a projektami. Aj tento rok sa tak na konzolu dostanú niektoré zaujímavé kúsky.

Alice’s Mom’s Rescue - ako už názov napovedá, malé dievčatko Alica musí v tejto nezávislej 2D platformovke zachrániť svoju mamu. Hra sa snaží imitovať dojem 16bit hier a slušne sa jej to darí. Do obehu by mala ísť v marci a to v dvoch fyzických edíciách. Limitka bude obsahovať 2 DVD plné obsahu a bude stáť €42.95. Na trhu bude len 300 kusov. Obyčajná edícia bude stáť €24.95.

Sega Dreamcast sa aj v roku 2015 dočká nových hier

Pier Solar and the Great Architects - tento titul má za sebou zaujímavú históriu. Pôvodne vyšiel na Segu Genesis v roku 2010, 13 rokov po tom, čo podporu konzoly ukončila Sega. Svoju cestu si však našla neskôr aj inde, vyšla na PC, PS4, PS3, Ouya, Xbox One, Wii U a ďalšie. A tento rok sa nakoniec objaví aj na Sega Dreamcast.

Sega Dreamcast sa aj v roku 2015 dočká nových hier

Elysian Shadows - ďalšie drobné RPG, ktoré sa tento rok dostane na Dreamcast. Vsádza na známe herné prvky a unikátny grafický štýl. Okrem Dreamcastu ale tento rok hra vyjde aj na Ouya, iOS, Android, Windows, OS X a Linux. Hre k životu minulý rok pomohla aj kampaň na Kickstarteri.

Sega Dreamcast sa aj v roku 2015 dočká nových hier

Leonna’s Tricky Adventures - je skôr kolekciou rôznych minihier, ktorá minulý rok vyšla na Steame. Poteší kreslené spracovanie animácií a putovanie po hernom svete, ktoré môže pripomenúť The Legend of Zelda. Potom je to už len o spájaní farieb a riešení rôznych puzzlov na známych princípoch.

Sega Dreamcast sa aj v roku 2015 dočká nových hier

Hypertension: Harmony of Darkness - hra nie je v príprave len pre DC, ale príde aj na PC. A prečo by vás mala zaujímať, aj keď je na prvý pohľad dosť škaredá? Ide o duchovného nástupcu legendárnej a dnes už trochu zabudnutej série Blood. Má to byť pekne krvavý akčný thriller zo starej školy.

Sega Dreamcast sa aj v roku 2015 dočká nových hier

AMEBA - hra sa vracia k žánru, ktorý je menšinový, no na Saturne a aj Dreamcaste bol veľmi populárny - k vizuálnym novelám. Hra bola oznámená len pred pár mesiacmi a ponúkne detektívny thriller. Okrem Dreamcastu vyjde aj na Windows, Linux, OSX a Ouya.

Sega Dreamcast sa aj v roku 2015 dočká nových hier





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19574)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk