Nová NASCAR hra je vo vývoji, postará sa o ňu nové štúdio

Licencia na preteky NASCAR sa opäť dostáva do rúk nového štúdia a to už pracuje na novom ročníku

pridal matus_ace 20.1.2015 o 12:02 pod hry
Nová NASCAR hra je vo vývoji, postará sa o ňu nové štúdio

HRY > NOVINKY >

Licencované športy vo videohrách sú väčšinou stávkou na istotu a majitelia práv na výrobu hier podľa nejakého športu sa ich väčšinou držia zubami-nechtami. Snáď len NASCAR je výnimkou. Hry s touto licenciou a tematikou totiž vychádzajú už celých 30 rokov. Nie vždy pravidelne a nie vždy vo veľkom, no stále sú tu s nami. Najdlhšie sa licencie držali EA Sports, no ich séria NASCAR hier skončila v roku 2009. Potom sa k nej dostali Eutechnyx a celkom slušne sa s ňou rozbehli. Ich posledný ročník nedopadol najlepšie, no stále bol nadpriemerný. Teraz však licencia na NASCAR opäť mení majiteľa.

Od 1. januára 2015 na ňu má práva neznáme americké štúdio DMi Games, ako sa na oficiálnej stránke štúdia pochválil CEO spoločnosti Tom Dusenberry. Autori sú však zjavne pri peniazoch. Nie len, že získali licenciu od rozbehnutých autorov, ale taktiež sa sťahujú do vhodnejších priestorov. Sú odhodlaní priniesť fanúšikom tohto športu čo najlepší zážitok a rovno tak potvrdili práce na novom ročníku a ich prvej hre, ktorá by mala byť zameraná simulačne. Tá zatiaľ nemá názov, no je vo vývoji pre PC, Xbox One a PS4 a vyjsť by mala v roku 2016. DMi Games okrem NASCARu pracujú aj na iných hrách, avšak k nim neposkytli žiadne informácie.

Hlavným dôvodom zmeny majiteľov práve je podľa vyjadrení DMi Games komplexnosť licencií takejto dohody. Bližšie to vysvetlil DMi Games prezident Ed Martin. Podľa neho sa v produkte ako je hra na základe NASCARu nachádza viac ako 1000 rôznych licencovaných a registrovaných značiek a ďalších vecí, takže organizovať niečo takéto je veľmi náročné. Ed Martin však nie je žiadnym nováčikom v NASCAR hrách. Na ich vývoji sa podieľal na začiatku 90. rokov, takže nám ostáva čakať, čo prinesie o vyše dve dekády neskôr.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19761)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk