Kartová hra Exploding Kittens zažiarila na Kickstarteri, cieľ dosiahla za 20 minút

A iba jedna hodina stačila na to, aby vybrali desaťnásobok požadovanej sumy

pridal play3man 21.1.2015 o 12:41 pod hry
Kartová hra Exploding Kittens zažiarila na Kickstarteri, cieľ dosiahla za 20 minút

HRY > NOVINKY >

Exploding Kittens - "kartová hra pre tých, ktorí majú radi mačky, výbuchy, laserové lúče a občas aj kozy". Týmito slovami autori predstavujú ich kartovú hru, ktorá je akousi strategickou verziou ruskej rulety. Princíp hry je, pochopiteľne, založený na ťahoch, pričom ak si zoberiete Kitten kartu, vybuchnete a tým pádom vypadávate z hry. Nie je to však také jednoduché - súčasťou balíčka sú tiež takzvané Defuse karty, s ktorými môžete mačku zneškodniť. Ďalej sú súčasťou špeciálne karty, s ktorými môžete preskočiť váš ťah, zaútočiť na druhých hráčov alebo potajomky premiestniť Kitten kartu. Mačky však nie sú v tejto hre len "zlé". Karty Cat sú presným opakom Kitten kariet, kedže namiesto toho, aby vás vyradili z hry, aktivujú niektoré zo špeciálnych schopností.

Za hrou stoja Elan Lee z Xbox Entertainment Studios a Shane Small, ktorý zase tvorí interaktívne filmy pre Xbox. Pôvodne prišiel Shane Small za Elanom Lee s kartovou hrou "Bomb Squad", v ktorej bol hlavnej úlohe joker. Ten bol skrytý v balíku kariet, no a ten kto si ho vybral, prehral. Celý tento koncept nebol vôbec zábavný a tak sa začali zamýšľať nad tým, ako ho obohatiť a urobiť zábavnejším. V prvom rade prišla zmena názvu na Exploding Kittens, pričom aj napriek tomuto názvu nechceli žiadnym spôsobom mačkám ubližovať. Celý projekt si prešiel rôznymi nákresmi, ktoré postupom času vypracovali až do súčasného stavu a nová kartová hra bola na svete.

Na Kickstarter prišli s projektom so skromnou požiadavkou na 10 000 amerických dolárov. Tento cieľ sa však podarilo dosiahnuť za približne dvadsať minúť, čo autorov určite veľmi potešilo, no bol to len začiatok. Za hodinu mali na konte už desaťnásobok požadovanej sumy - $100 000. Aj napriek tomu, že už bola požadovaná čiastka dávno prekročená, neprestala stúpať raketovým tempom. Za sedem hodín im už na konte svietil jeden milión dolárov a momentálne sa celková vybraná suma pohybuje na úrovni jeden a pol milióna. To, že do konca kampane zostáva 29 dní tak snáď ani netreba pripomínať.





Kartová hra Exploding Kittens zažiarila na Kickstarteri, cieľ dosiahla za 20 minút  Kartová hra Exploding Kittens zažiarila na Kickstarteri, cieľ dosiahla za 20 minút  Kartová hra Exploding Kittens zažiarila na Kickstarteri, cieľ dosiahla za 20 minút
Kartová hra Exploding Kittens zažiarila na Kickstarteri, cieľ dosiahla za 20 minút  Kartová hra Exploding Kittens zažiarila na Kickstarteri, cieľ dosiahla za 20 minút
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18397)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk