Týždenník - ohlásenie Windows 10 a virtuálne okuliare HoloLens

Uplynulý týždeň sa niesol Windows 10 eventom, na ktorý Microsoft lákal hráčov už týždne dopredu. Týždeň oživili aj ohlásenia zaujímavých titulov.

pridal saver 25.1.2015 o 23:17 pod hry
Týždenník - ohlásenie Windows 10 a virtuálne okuliare HoloLens

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň sa niesol Windows 10 eventom, na ktorý Microsoft lákal hráčov už týždne dopredu. A mal aj dôvod. Na evente predstavili ako svoju víziu univerzálneho systému Windows 10, ktorý bude vhodný ako pre desktopy, tak tablety, mobily a aj TV. Všetky tieto verzie ukázali, jediná, ktorá chýbala bola Xbox One verzia, ktorú si nechávajú na GDC, alebo E3.  Zo zariadení predstavili svoj TV Surface hub pre konferencie a hlavne veľké prekvapenie a to svoj krok vpred k virtuálnej realite, konkrétne k hologramom prostredníctvom Hololens okuliarov. V nich predstavili aj úvodné herné možnosti a to napríklad hranie Minecraftu v izbe, čo môže byť hlavným ťahákom, ale hry môžu okuliare obohatiť v štýle illumiroom. Reakcie z testovania boli pozitívne.

Ohľadom herných možností na PC potvrdili očakávané spojené Store s mobilmi a Xboxom, pridali aj možnosť streamingu hier z Xbox One do PC alebo tabletu, Windows 10 bude mať zapracovanú aj Xbox aplikáciu a samozrejme to najdôležitejšie pre hry a to DirectX12, ktoré bude exkluzívne pre tento Windows. Na druhej strane upgrade z Windows 7 a Windows 8 bude zadarmo. Z hier ohlásili PC verziu Fable Heroes, ktorá pôjde pod DX12, bude podporovať crossplatform multiplayer s Xboxovou a vyjde na jeseň.

Z iných noviniek Nvidia potvrdila plnú podporu DX12 pre svoju GTX900 sériu kariet, do ktorej práve ohlásila aj GTX960 prídavok, AMD prinesie plnú podporu v R300 sérii. Staršie karty majú síce DX12 kompatibilitu, ale nie plnú podporu. Plnú podporu DX12 má podľa náznakov Microsoftu aj Xbox One. Čo však presne je plná podpora sa dozvieme až na GDC v marci.

Aktuálne začala aj PAX výstava, z ktorej nám prichádzajú zaujímavé veci a to napríklad predstavenie remastru Homeworld. A keďže remastrov podľa všetkého nikdy nie je dosť, naznačený Amazonom, aj keď zatiaľ nie oficiálne ohlásený, bol remaster Fahrenheitu. Ukázala sa parádne vyzerajúca survival akcia Stranded Deep, ktorá je už na Steame a  dostanete sa v nej do kože stroskotanca. Kickstarter spustil kampaň na  Identity, online titul ktorý sľubuje úplnú voľnosť. Oproti tomu oficiálne bol ohlásený nový titul Sid Meiera a to Starships, ktorý bude ťahovou stratégiou vo vesmíre. Naopak Battlefleet Armada Gothic je nová realtime vesmírna stratégia. Zo starších titulov Elder Scrolls Online práve zrušil poplatky a prejde na free 2 play systém, nakoniec podľa očakávaní. Príde aj na konzoly, kde odštartuje už ako free.

Z recenzií sme tento týždeň mali síce menšie, ale zaujímavé tituly ako Resident Evil HD Remaster, pozreli sme sa na mobilné COD - Modern Combat 5, slabučký titul Haunted House, multiplayerovku s otáznou budúcnosťou Secret Ponchos a atypickú hru Lost Constellation.

Mimo toho sme vyhodnotili aj súťaž o Heroes of The Storm Closed beta, kde sme dali aj dva kódy s otáznikmi a tretí bol na Facebooku. Ak ich náhodou nikto neuhádol, môžete si skúsiť na battle.nete aktivovať:

WNPVRE-TYZ8-7CMC2J-W2FB-RZ6XFW
KTYHNV-JJRZ-GR496E-BTTH-29VH9C
DGNR4J-8NWW-4C76ZT-6878-C7CNNB

Môžete sa zúčastniť ďalších našich dvoch súťaží a to o Assassins creed Unity a Far Cry 4.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19590)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk