Podľa Netflixu máme na jeseň čakať nové verzie PS4 a Xbox One s plnou podporou 4K

Netflix tvrdí, že pre podporu 4K vydá Sony novú verziu PS4.

pridal play3man 4.2.2015 o 8:16 pod hry
Podľa Netflixu máme na jeseň čakať nové verzie PS4 a Xbox One s plnou podporou 4K

HRY > NOVINKY >

Ako určite viete, obe nové herné konzoly prišli na trh s nie-príliš lákavou podporou médií. V tomto smere mal síce Xbox One mierne navrch, pričom svoj náskok začal zvyšovať postupnými aktualizáciami systému, ktoré Xbox One obohatili o podporu niektorých zvukových formátov, fotiek a nakoniec aj videí. PS4 v tomto stále zaostáva, najmä ak ju porovnáme s jej staršou sestrou, ktorá toto zvládala podstatne lepšie. PS3 prišla na trh nabitá multimediálnou podporou, ktorá síce bola časom orezaná napríklad o podporu SACD (aj keď každá PS3 vie prehrať pesničky v tomto formáte), aj napriek tomu ide stále o pomerne dobré multimediálne centrum. Vydanie PS4 bez žiadnej podpory multimédií tak mnohých zarazilo, pričom ani rok po vydaní sa v tomto smere nejak výrazne neposunula.

Ignorovanie multimédií so sebou stiahlo aj podporu 4K rozlíšenia. To sme samozrejme pri hrách čakať nemohli a skôr sa teda upínal náš zrak práve na multimédia, ale keďže nové konzoly si s nimi príliš nerozumejú, podpora 4K rozlíšenia išla úplne mimo. No ako sa však zdá, už čoskoro sa to môže zmeniť. Magazín Forbes totiž priniesol informáciu, podľa ktorej Sony sľubovalo Netflixu minulý mesiac na CES 2015 hardvérovú revíziu PS4 s podporu 4K. Tu je krátky výsek z článku, ktorý zverejnil Forbes. Všetko pritom začal Neil Hunt z Netflixu.

"Mimo nedostatku obrazoviek je taktiež nedostatok set-top boxov, ktoré sú schopné zobrazovať 4K HDR. Hunt povedal, že mu Sony "sľubovalo" hardvérovú revíziu pre PS4, ktorá by obsahovala podporu pre 4K video a taktiež by mali nakoniec očakávať podporu pre HDR, ako jeden z príkladov, kde sa priemysel bude snažiť dobiehať. Zatiaľ však pravdepodobne budú mať zapracovanú Netflix aplikáciu HDR TV, čo by nateraz riešilo tento problém"

John Archer z Forbes sa hneď na to spýtal, či by mohol povedať niečo viac k tomu "sľubu", no hovorca Netflixu vzápätí odpovedal, že Netflix nie je v takej pozícii, aby mohol hovoriť s istotou o plánoch Sony. Hneď na to ale Netflix objasnil, že veria, že Sony a Microsoft vyjdú po dvoch rokoch von s revíziou svojich herných zariadení, ktorej súčasťou bude podpora 4K rozlíšenia. Microsoft sa k otázke na 4K rozlíšenie pre Xbox One vyjadril nasledovne: "Zostávame odovzdaní prinášaniu vedúcich funkcií a služieb zábavy do obývačiek. Ale aj napriek tomu nemáme nič, s čím by sme sa mohli teraz podeliť". No a odpoveď Sony sa niesla v podobnom duchu: "Podpora pre vysoké 4K rozlíšenie pre statické obrázky a filmový obsah sa zvažuje, ale v súčasnosti nemáme žiadne bližšie detaily, s ktorými by sme sa mohli podeliť".

Je však otázne, či presne PS4 alebo Xbox One chýba niečo, čo by zabraňovalo prehrávaniu 4K videí.  Forbes teoretizuje, že Netflix zrejme myslí podporu čipu pre HEVC 4K UHD streamovací formát, HDMI 2.0 port ako aj pridanie čipu schopného spracovať HDCP 2.2 ochranu pre 4K videá.

Či to je už reálny predpoklad, alebo nie,  táto informácia sa pridáva k sérii ďalších náznakov na to, že Sony na jeseň pripravuje novú (možno slim) verziu PS4.  Okolo Xbox One doteraz takéto náznaky neboli, ale slim je určite v príprave.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk