Survarium konečne približuje Freeplay režim

Bude freeplay mod pre Survarium niečo medzi S.T.A.L.K.E.R.om a DayZ?

pridal roberto 7.2.2015 o 20:13 pod hry
Survarium konečne približuje Freeplay režim

HRY > NOVINKY >

Survarium vzniká v nezávislom štúdiu Vostok Games, kam sa po zrušení projektu S.T.A.L.K.E.R. 2 uchýlilo niekoľko bývalých vývojárov z GSC Game World. Sľúbili, že v Survarium nadviažu na kvality S.T.A.L.K.E.R.a, ale spravia z neho moderný online, či dokonca MMOFPS titul. V uzavretej aj v otvorenej bete si však hráči môžu vyskúšať iba klasické tímové PvP boje a PvE mešká. Pôvodné poznámky o veľkej mape plnej mutantov a nestráženej koristi (lootu) až teraz dopĺňané o ďalšie podrobnosti.

Nedozvedáme sa síce presnú rozlohu mapy pre Freeplay režim, ale má byť “oveľa, oveľa väčšia“ ako normálne PvP mapy. Počet hráčov na jednej mape v jednom čase bude prísne limitovaný, aby stretnutia hráčov neboli príliš časté a hra neprišla o atmosféru. Súčasťou prostredia bude aj niekoľko väčších stavieb a noví, slabo vybavení a vyzbrojený hráči nebudú schopní preskúmať celú mapu. Najnebezpečnejšie miesta budú prístupné iba hráčom s kvalitnou výbavou a iné sa otvoria až po splnení príbehových úloh. Hra na tejto mape nebude nijak časovo obmedzená, hráč však bude mať iba jeden život. Udalosti na mape nebudú závislé iba od hráčov, aj nikým nevidení mutanti budú snoriť po mape a hľadať preživších. Každá udalosť pritom má byť zdrojom vedľajších úloh.

Survarium konečne približuje Freeplay režim

Približne každé 2 hodiny príde veľká búrka, na ktorú budú hrajúci hráči upozornení 15 minút vopred a zároveň sa počas tohto času uzavrie vstup novým hráčom. Búrku bude nutné prečkať niekde v bezpečnom úkryte alebo odísť skrz špeciálne oblasti na krajoch mapy. Po jej skončení sa v (centrálnej?) oblasti objaví niekoľko veľmi cenných itemov. Tí, ktorí búrku prežijú, dostanú 10 minút na ich vyzbieranie. Potom budú niektoré z týchto vecí zničené a mapa sa opäť otvorí ďalším hráčom.

Vo Freeplay režime budú hráči zbierať skúsenosti, vylepšovať si reputáciu aj zarábať peniaze a to plnením úloh aj určitými akciami. Ďalším zdrojom peňazí, reputácie aj skúseností budú itemy rozmiestnené po mape, ale započítajú sa až keď s nimi hráč odíde z mapy skrz špeciálnu oblasť. Po zabití zostanú všetky hráčove itemy ležať vedľa tela a pravdepodobne si ich vezme jeho vrah.

Survarium konečne približuje Freeplay režim

Dôležitú úlohu zohrá aj plnenie troch typov úloh. Príbehové úlohy dostanú hráči už v lobby a budú spojené s postupom v príbehu. Sekundárne budú zadávané menom frakcie, s ktorou hráč spolupracuje. Tieto úlohy sú zadávané krátko po vstupe do mapy a obyčajne vedú k vedľajším cieľom alebo riešeniu zadanej príbehovej úlohy. Okrem toho budú zadávané aj náhodné úlohy, ktoré hráči obdržia priamo počas hrania. Hráči nie sú vo Freeplay režime spojencami ani nepriateľmi, respektíve to závisí od nich. Môžu však dostať protichodné úlohy, napríklad niektorý hráč dostane za úlohu ochrániť tábor a iný bude vyzvaný, aby tábor zničil.

Pri dizajnovaní bojov medzi hráčmi čelil tím vývojárov dileme. Na jednej strane nechceli robiť z hráčov “terminátorov“, ktorí prežijú aj zásah sniperkov do hlavy, ale na druhej strane sú si vedomí, že náhla “smrť odnikiaľ“ by mohla byť veľmi frustrujúca. Kvôli tomu sa hráčov rozhodli upozorňovať na prítomnosť iných hráčov v okruhu 150 metrov. Hráčom sa tiež bude zhromažďovať viditeľná karma. Kto bude pomáhať a správať sa slušne, tomu karma porastie, no a kto bude zabíjať ostatných hráčov, ten bude mať karmu čoraz menšiu. Na vysokú i nízku karmu sa majú viazať rôzne úlohy a na hlavu zloducha môže byť dokonca vypísaná odmena. Karma sa, rovnako ako itemy, prenáša aj do ďalších hier.

Do aktuálneho beta testu vstúpite na oficiálnej stránke www.survarium.com a vyskúšať si tam môžete tri PvP mody. Práve priblížený Freeplay a aj kooperačné módy postupne pribudnú.





Survarium konečne približuje Freeplay režim  Survarium konečne približuje Freeplay režim
Páči sa mi!






Survarium konečne približuje Freeplay režim
PC

Vývoj: Vostok Games / Vostok Games
Štýl: Akcia / MMO
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 29. november 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18431)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk