Please Knock on My Door, malý simulátor osamelého človeka

Počas dlhých zimných nocí vzniká vo Švédsku hra o človeku sužovanom depresiou, osamelosťou a fóbiou.

pridal roberto 11.2.2015 o 17:25 pod hry
Please Knock on My Door, malý simulátor osamelého človeka

HRY > NOVINKY >

Zima je najdepresívnejším obdobím roka a na mnohých osamelých ľudí dopadá závoj smútku už v období vianočných sviatkov. Skôr, než konečne príde jar, si predstavme hru Please Knock on My Door, sólový projekt Švéda Michaela Levalla. On sám má arachnofóbiu, chorobný strach z pavúkov, a depresívnymi stavmi si prešiel počas vysokoškolského štúdia.

"K tejto téme mám samozrejme veľmi blízko a niektoré časti hry vychádzajú z mojej osobnej skúsenosti. Človek v takejto situácii skutočne potrebuje niekoho, kto by mu zaklopal na dvere. Potrebuje pomocnú ruku, ktorá by mu pomohla dostať sa z toho von. Nemusí to byť fyzické zaklopanie na dvere, môže to byť metafora pre niekoho, kto sa opýta ako vám je a čo sa to s vami deje."

Hra nie je určená ľuďom trpiacim depresiami, ale ich okoliu a každému, kto má záujem túto duševnú chorobu lepšie pochopiť. Hra bude akýmsi simulátorom bežných dní osamelého človeka, uväzneného medzi štyrmi stenami svojho bytu. Každá činnosť, ktorá sa musí každodenne opakovať sa stáva nepríjemnou a skľučujúcou. Väčšina hry sa odohrá v jednom byte, z ktorého protagonista unikne iba v noci pomocou snov.

Denný režim a interakcie s okolím budú ovplyvňovať určité staty/nálady/potreby a od ich hodnôt sa zas budú odvíjať ďalšie udalosti. Aby sa však hranie nezvrhlo iba v slepú honbu za nápravou najhoršieho statu, zostanú tieto potreby po väčšinu času skryté a hráčovi sa objavia iba občas alebo raz denne, aby vedel, ako sa mu darí.

Depresie nie sú na poli nezávislých videohier novou témou, nie tak dávno sme mohli vyskúšať Depression Quest. Ten bol však skôr adventúrou či interaktívnym príbehom. Please Knock on My Door bude spĺňať skôr definíciu simulátora, bude obsahovať širšiu škálu možných udalostí previazaných s rozhodnutiami. Svoju rolu zohrá aj spomenutá fóbia, ktorá bude tým väčším problémom, čím horší bude celkový psychický stav protagonistu. Na začiatku hry môže objaviť pavúka a nebude to dôležitá udalosť. V depresívnom stave však môže byť pavúk veľkým problémom, pretože človeku už bude chýbať odvaha a pavúk bude (očami protagonistu) oveľa väčší.

Please Knock on My Door by mala vyjsť už v najbližších mesiacoch.





Please Knock on My Door, malý simulátor osamelého človeka
Páči sa mi!






Please Knock on My Door, malý simulátor osamelého človeka
PC

Vývoj: Michael Levall
Štýl: Simulácia
Dátum vydania:  2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19877)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk