Tento rok sa môžeme dočkať aj amiibo kartičiek

Amiibo figúrky sa stali väčším hitom ako v Nintende čakali a už od minulého roka pracujú aj na koncepte amiibo kartičiek

pridal matus_ace 18.2.2015 o 9:36 pod hardware
Tento rok sa môžeme dočkať aj amiibo kartičiek

HARDWARE > NOVINKY >

Amiibo figúrky sa stali väčším hitom ako v Nintende čakali. Potvrdil to aj sám Satoru Iwata, keď sa vyjadril, že nikto v spoločnosti takýto úspech nepredvídal. Nintendo vsadilo na koncept postavičiek, ktoré v sebe nesú aj herné dáta. Najskôr na tom žal úspech Activision s ich Skylandermi, neskôr sa pridalo Disney Infinity a nakoniec milované postavy prinieslo aj Nintendo. A práve pravdepodobne v tom je ich úspech, keďže si hráči môžu kúpiť svoje obľúbené postavičky a ponuka podporovaných hier sa stále rozrastá.

Minulý rok naznačili okrajovo plány, priniesť aj inú formu amiibo, teraz nám o nej prezrádzajú niečo viac. Iwata potvrdil, že na tento rok majú v plánoch okrem nových amiibo postavičiek aj amiibo v podobe kariet. S týmto konceptom môžu vytvoriť hry, ktoré budú tieto karty využívať a bude stačiť len prejsť s kartami ponad NFC čítačku/zapisovačku a informácie sa na karty uložia. Viac o tomto koncepte zatiaľ prezradiť nemôžu (pravdepodobne stále nie je dokončený), no podľa zástupcov Nintenda majú amiibo veľký potenciál pre hranie kartových hier a zmenu toho, ako sa hrajú.

Podľa Iwatu sa amiibo figúrkam darí hlavne v USA, Kanade a Austrálii a plánujú priniesť niekoľko dizajnových zmien a to aj do Super Smash Bros. série (s ktorou bude kompatibilná aj hra Mario Party 10). Budú taktiež reagovať na vývoj  na trhu a tak kým z niektorých postavičiek sa stanú stálice, iné sa môžu postupne meniť, keď sa stará várka vypredá.

Amiibo sa skutočne darí a len za minulý rok sa predalo 5,7 milióna kusov celosvetovo, pričom len USA a Kanada z toho tvorili až 63%. Predaje môžu ešte trochu poskočiť, keď v lete vyjde externá NFC čítačka/zapisovačka pre staré modely 3DS. New 3DS a New 3DS XL už majú NFC podporu zabudovanú. Navyše tu máme aj tabuľku odhaľujúcu popularitu jednotlivých postavičiek v rôznych regiónoch.

Tento rok sa môžeme dočkať aj amiibo kartičiek





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18416)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk