BitComposer má veľké problémy, ako je na tom slovenské RPG Shadows: Heretic Kingdoms?

Podľa pôvodného plánu sme tu už mali mať druhú epizódu slovenského RPG Shadows: Heretic Kingdoms. Tá však mešká a dôvodom sú finančné problémy distribútora

pridal matus_ace 24.2.2015 o 13:10 pod hry
BitComposer má veľké problémy, ako je na tom slovenské RPG Shadows: Heretic Kingdoms?

HRY > NOVINKY >

Prvá epizóda RPG Shadows: Heretic Kingdoms nás zaujala nie len tým, že vzniká v Košiciach, ale hlavne slušnou hrateľnosťou a zaujímavým konceptom s niekoľkými hrateľnými postavami v dvoch paralelných svetoch. Podľa pôvodného plánu sme tu už mali mať druhú epizódu, no tá stále nie je v dohľade. Dôvod je mimo dosahu autorov a situácia okolo hry nejasná. Aj preto nám na otázky ohľadne jej stavu odpovedal ten najpovolanejší - Peter Nagy z Games Farm.

Mnoho ľudí pravdepodobne nevie o tom, akej situácii práve musíte čeliť. Môžeš nám ju priblížiť? Čo sa stalo s bitComposer Games?

BitComposer ako publisher Shadows: Heretic Kingdoms 26.9. – krátko pred vydaním a dokončením Shadows - požiadal o ochranu pred veriteľmi a o reštrukturalizáciu. Čitateľ si možno spomenie na kauzu Váhostav a legálne okradnutie malých dodávateľov…Takže sme sa ocitli v podobnej situácii. Našťastie, vymožiteľnosť práva a spravodlivosti v Nemecku je svetelné roky pred Slovenskom a ja pevne verím, že sa pre nás situácia neskončí tak, ako pre nešťastných dodávateľov Váhostav.

Čo to znamená pre vás a najmä pre vývoj Shadows: Heretic Kingdoms?

Pre nás to znamená, že bohužiaľ bitComposer už nemôžeme považovať za dôveryhodného partnera a hľadáme si iných partnerov. V prípade Shadows: Heretic Kingdoms je žiaľ situácia omnoho zložitejšia, nakoľko bitComposer je síce platobne neschopný, ale je až do vyriešenia situácie (nielen platobne neschopným) publisherom Shadows v nútenej správe.

Druhá príbehová epizóda však nebola vašim jediným plánom. Do hry ste chceli priniesť slovenčinu a znova uviesť do predaja aj Kult. Mení sa niečo na týchto plánoch?

Bohužiaľ áno. Reálne v tomto okamihu situácia a budúcnosť bitComposera je nejasná a akékoľvek príjmy končia v bezodnom pažeráku prebiehajúceho insolvenčného proces. Sú tam aj ďaľšie problémy, ku ktorým sa v súčasnej situácii nemôžem verejne vyjadriť. Z týchto dôvodov sme sa žiaľ museli zamerať na získanie iných partnerov a projektov a súčasne sme museli pozastaviť podporu a updaty Shadows, nakoľko jednoducho nemáme zdroje, ktoré by sme mohli nenávratne investovať do neistej situácie. Adekvátne sa snažíme situáciu komunikovať aj s hráčmi na fórach.

Česká lokalizácia je hotová, slovenská je skoro hotová, ale spolu s CZ/SK distribútorom čakáme na vyjasnenie súčasnej neprehľadnej situácie. To isté platí aj pre Kulta, ktorý je už hotový na Steame a čaká na vydanie.

Veľmi sa hráčom ospravedlňujeme za vzniknutú situáciu a omeškania. Súčasný skutkový stav je žiaľ zapríčinený udalosťami, za ktoré nenesieme zodpovednosť. Ale neustále robíme všetko preto, aby sme všetky naše sľuby naplnili, aj keď s omeškaním a veľmi ďakujeme hráčom za podporu a hlavne za trpezlivosť.

bitComposer boli vašim partnerom dlhé roky. Určite ste po Shadows plánovali pracovať na niečom novom. Skúsite teraz so svojimi značkami nájsť nový domov, či zvažujete cestu výraznejšieho osamostatnenia sa?

Pracujeme na tom, aby sme sa osamostatnili v čo najväčšej možnej miere, aby sme sa vyhli podobným situáciam v budúcnosti. Nie je to v tomto okamihu úplne možné, nakoľko produkcia hier pre konzoly a PC prebieha trošku inak ako v prípade mobilných zariadení a Facebooku. Ale rokujeme o niekoľkých zaujímavých projektoch, takže v dohľadnej dobe o nás určite bude počuť.

Ja osobne som presvedčený o tom, že zlé veci väčšinou prinášajú v konečnom dôsledku mnoho dobrých vecí, len treba vytrvať a nehádzať flintu do žita, ako sa hovorí…

Shadows sa stále predáva na Steame, avšak aktuálna situácia môže vyvolávať rôzne dohady. Máte z hry vôbec niečo, oplatí sa hráčom do nej teraz ísť?

Shadows určite má čo ponúknuť – domnievam sa, že ide o nadštandandardnú hru s mnohými unikátnymi prvkami. My žiaľ v súčasnej dobe nemáme z predaja vzhľadom k situácii vôbec nič a budúcnosť závisí od toho, ako sa vyrieši situácia s bitComposerom.

O právnom stave určite nemôžeš hovoriť, no môžeš aspoň naznačiť, či sa situácia vyvíja vo váš prospech?

To sa takto bohužiaľ nedá formulovať kým process nie je ukončený. Ide o zložitú situáciu a kým nie je všetko ukončené, všetko sa môže zmeniť. V každom prípade pevne verím, že situácia sa vyrieši v prospech spravodlivosti a v záujme hráčov, aj keď niektoré veci budú trvať nepochybne dlhšie, než bolo pôvodne sľubované a plánované, čo nás naozaj veľmi mrzí.





Páči sa mi!

Zaradené pod: slovenska hra, slovensko






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19549)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk