Porovnajme si ponuku enginov Cryengine, Unreal engine 4, Unity 5 a Source 2

Na GDC sa vo svojej najlepšej forme ukázali všetky veľké enginy.

pridal saver 8.3.2015 o 8:16 pod hry
Porovnajme si ponuku enginov Cryengine, Unreal engine 4, Unity 5 a Source 2

HRY > NOVINKY >

Na GDC sa vo svojej najlepšej forme ukázali všetky veľké enginy a prezentovali svoje hry, ktoré na nich už fungujú, alebo prichádzaju.

Unity 5 - Nová verzia u indie vývojárov populárneho Unity enginu prichádza a prináša so sebou veľa grafických vylepšení. Síce sa nedoťahuje na UE a Cryengine, ale pre to tu nie je až tak dôležité. Vývojári ocenia hlavne masívnu podporu platforiem, kde svoju hru môžu naportovať prakticky všade. Engine je zadarmo pre nekomerčné použitie, pre profesionálne využitie za poplatok 75 dolárov mesačne, alebo 1500 naraz.

Výrazná hra s podporou Unity 5 bude napíklad práve vychádzajúci Ori and the Blind Forest, alebo survival chuťovka Firewatch.

Unreal Engine 4 na GDC ukázal svoje možnosti a hlavne prezentoval DX12, ktoré už má zapracované a s ktorým je už vonku aj vývojová verzia Unreal tournamentu. Čo je pre vývojárov najdôležitejšie, engine je zadarmo a Epicu stačí ak mu zaplatíte 5% percent z tržieb.

Unreal Engine má na krku množstvo veľkých titulov kde príde napríklad Adrift, Batman Arkham Knight, Fable Legends alebo Fortnite. 

Cryengine ne GDC nechýbal a predstavil ako svoje hry tak aj nové funkcie a ukazoval VR demo s návratom na ostrov Dinosaurov. Samotná cenová politika sa nemení a vývojárom stačí platiť 10 dolárov mesačne a následne nemusíte platiť žiadne percentá zo ziskov.

Cryengine nie je až taký obľúbený ako Unreal, ale veľké tituly mu nechýbajú hlavne Star Citizen alebo Kingdom Come, obľúbená je u MMO tvorcov, kde prichádza Civilization Online a rôzne ázijské online hry.

Source 2 - Valve síce ohlásilo na GDC svoj nový engine o ktorom vieme už pár rokov, ale oficiálne videá k nemu nevydalo a tak máme len kamerou zachytené ukážky ako z Portal VR dema, tak aj z DOTA 2.  Engine je pre vývojárov zadarmo, len s podmienkou, že hru musia vydať aj na Steame, kde si Valve berie 30% z tržieb.

Z hier toho veľa ohláseného nie je potvrdená je Source 2 verzia DOTA 2, plus techdemá, môžeme ale čakať, že na ňom raz vyjde Half Life 3, aj keď uvidíme, či rovno nepočkajú na Source 3.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk