Nintendo ide do mobilnej sféry, oznamuje nový systém Project NX

Nintendo dnes ráno prekvapilo herný svet hneď niekoľkými oznámeniami a to aj napriek tomu, že nič konkrétne vlastne nepredstavili

pridal matus_ace 17.3.2015 o 13:39 pod hry
Nintendo ide do mobilnej sféry, oznamuje nový systém Project NX

HRY > NOVINKY >

Nintendo dnes ráno prekvapilo herný svet hneď niekoľkými oznámeniami a to aj napriek tomu, že nič konkrétne vlastne nepredstavili. Všetky nové oznámenia sa však odvíjajú od toho hlavného - Nintendo a japonská spoločnosť DeNA Co. pripravujú veľkú spoluprácu. DeNA Co. je v Japonsku prevádzkovateľom najpopulárnejšej mobilnej hernej platformy a aj ďalšie sféry ich činnosti sú spájané práve s mobilmi, pričom samotné Nintendo vlastní 10% podiel v tejto spoločnosti.

V prvom rade to znamená, že Nintendo rozširuje svoje činnosti aj na mobilné platformy. To neznamená, že si hneď zajtra na svojom Androide alebo iOS zahráte port Super Mario Bros., ale že toto partnerstvo Nintendu umožni preniknúť na mobilný trh s novými hrami, teda hrami pripravenými priamo pre mobilné zariadenia. Sám Satoru Iata sa k tomu vyjadril tak,že najväčšia sila Nintenda je stále v ich vlastných IP, no táto dohoda im umožní lepšie reagovať na aktuálne zmeny na trhu. Nekončia s ýrobou vlastného hardvéru ani softvéru, čo stále zostane ich primárnym cieľom, no takto môžu maximalizovať hodnotu svojich značiek a využiť potenciál smart zariadení. Viac o tom si môžete prečítať v správe na stránke Nintenda.

Spoločne s DeNA Co. navyše pracujú aj na jednotnej službe, ktorá bude pokrývať ako Wii U a 3DS, tak aj ich nový systém nazvaný "Project NX", smart zariadenia a PC. Nintendo bude primárne spravovať túto službu, ktorá má byť jadrom novej platformy a nebude fungovať len ako nasledovník odmeňovacieho programu Club Nintendo, ale ako digitálna služba spájajúca platformy Nintenda naprieč celým radom zariadení a taktiež hráčov na nich. Nebude tak záležať, či ste hráčom Nintenda na dedikovaných zariadeniach alebo napríklad na PC, či inde.

Pre nás je však najdôležitejšou správou to, že vo svojich ohláseniach spomenuli práve "Project NX". Už dlhšie vieme, že Nintendo začalo prípravné práce na novom zariadení a toto je prvý raz, čo sa k nemu vyjadrili konkrétne. Bude to dedikované herné zariadenie, ktoré má predstavovať úplne nový koncept v tejto sfére. Podľa Iwatu je príliš skoro na to, aby prezradili viac. Toho by sme sa mali dočkať až v budúcom roku. Zatiaľ tak nie je jasné, či to je nástupca handheldu 3DS, domácej konzoly Wii U, alebo novým konceptom naznačujú aj úplne nový smer v hernom zariadení, ktoré bude obe veci spájať, či ich doplní niečím novým.

Nintendo ide do mobilnej sféry, oznamuje nový systém Project NX





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19871)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk