Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?

Stredoveká krajina s gilotínami, prastarým trónom, vyberaním daní, súperiacimi klanmi, craftingom, výstavbou hradov, konštruovaním obliehacích zariadení, ale...

pridal roberto 21.3.2015 o 10:03 pod hry
Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?

HRY > NOVINKY >

Reign Of Kings vyzerá ako veľmi sľubný MMO sandbox survival titul, ktorý sa odkláňa od zabehnutých post-apokalyptických koľají a známe veci chce urobiť lepšie v stredovekej krajine. A aby ani trochu nehrozilo, že pôjde o povrchnú kópiu iných sandbox MMO, všetkých hráčov na jednom serveri má spojiť boj o kráľovskú korunu, legendárny meč, panovnícky trón a možnosť vyberať dane. Ale pekne poporiadku.

Hráč začne vytvorením svojho charakteru a prebudením sa dakde v divočine. Hráč začína neozbrojený a takmer nahý a počas potuliek krajinou môže naraziť na ďalších sporo odetých chlapov. Autori sa v traileri netaja čerpaním inšpirácie z dobre známej post-apo MMO Rust.

Ďalej má hra pokračovať získavaním materiálov, craftením širokej palety itemov, predovšetkým sečných, bodných a tupých zbraní, ale aj lukov a šípov. Lovením, výstavbou, ťažbou a nadväzovaním vzťahov sa hráč môže stať súčasťou klanu a zúčastniť sa bojov proti iným klanom. Dôležitú úlohu pritom zohrá zbroj. Slabé klany sa možno zmôžu iba na koženú, pokým silné bojujú v drevenej, železnej či dokonca oceľovej. A tí najsilnejší sa budú môcť pokúsiť dobyť trónne mesto, kde v kamennej sieni stojí prastarý, legendami opradený trón, zabiť starého kráľa a začať vyberať dane od ostatných klanov.

Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?

Autori okrem toho ukázali celý rad skvelých bonusov. Bojový systém, ktorý by iste potreboval doladiť, tak ako celé grafika, efekty a animácie, ale v zásade vyzerá byť zábavný a založený na skille. Tiež nám bolo ukázané zväzovanie zajatcov a možnosť odvliecť ich do vlastnoručné postaveného tábora. Veľmi pútavo vyzerá aj ďalšie narábanie so zajatcami zahŕňajúce väznenie v klietkach, sťatie na verejnej poprave i použitie gilotíny. A keď už obliehať prastaré hlavné mesto sveta, nezaobíde sa to bez balíst a trebuchetov, samozrejme postavenými hráčmi. Okrem toho majú byť hráči s vyspelými postavami schopní budovať dediny, veže i celé hrady.

V čom je teda háčik?

Vo vývojároch samotných. Ide totiž o štúdio CodeHatch. To štúdio, ktoré stojí za StarForge. StarForge, ktoré je už pol roka synonymom nesplnených sľubov. Štúdio vyzbieralo v roku 2012 na Indiegogo 135 tisíc dolárov, ale zo Steam Early Access zrejme získali oveľa viac. A čo ponúkali? Prekvapivo, tiež sandbox survival MMO, v ktorej má hráč ťažiť suroviny, loviť, craftiť, budovať základne a venovať sa zábavným tímovým bojom. Rozdiel je teda hlavne v tom, že StarForge je zasadené do sci-fi sveta, v ktorom ľudia opustili Zem a vydali sa v ústrety neznámej planéte.

Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?

Prečo sa CodeHatch touto hrou nechváli v novej kampani?

V popise titulu na Steam Early Access nenájdete ani zmienku o StarForge. CodeHatch sa nemá čím chváliť. Vlani sa jej vedenie proste rozhodlo, že hru vydá. S neprijateľným množstvom bugov a bez mnohých sľúbených funkcií. Nasledoval krutý oznam, že ďalšie aktualizácie a odbugovávanie závisí od príjmov plynúcich z predaja hry. Predaja nedokončenej hry. Nie je prekvapením, že už od septembra minulého roka žiadna aktualizácia neprišla.

No a teraz sú na Steam EA opäť, s podobnou hrou, ďalšími sľubmi a tvrdia, že túžia po spolupráci s hráčskou komunitou. Tiež tvrdia, že ich hra je síce ešte plná bugov a bez mnohých funkcií, ale jedná sa už o pokročilé alfa-štádium. Ale kedy ju do toho štádia dostali? Počas nepracovania na StarForge?

Ľudia, ktorí im verili, zúria na fórach novej hry, upozorňujú ostatných a dostávajú bann z dôvodu trollovania. Uistite sa teda, že StarForge aj Reign Of Kings obídete veľkým oblúkom a buďte radi, že sa niekto popálil namiesto vás.





Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?  Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?  Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?
Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?  Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?  Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?
Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?  Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?  Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?
Páči sa mi!






Reign Of Kings - nová hviezda alebo drzý podvod?
PC

Vývoj: CodeHatch
Štýl: MMO / Survival
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk