Týždenník - Zaklínač titána X

Tento týždeň nám Microsoft ohlásil letné vydanie Windows 10 aj s minimálnymi konfiguráciami, vyšiel Battlefield Hardline, nové detaily sme sa dozvedeli aj zo Zaklínača a predstavená bola aj Nvidia Titan X karta.

pridal saver 22.3.2015 o 21:37 pod hry
Týždenník - Zaklínač titána X

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nám Microsoft ohlásil letné vydanie Windows 10, objavili sa detaily DX12 aj s minimálnymi konfiguráciami, vyšiel Battlefield Hardline, nové detaily sme sa dozvedeli aj zo Zaklínača a predstavená bola aj Nvidia Titan X karta.

Windows 10 teda vyjde v lete a pôjde na všetkom od mobilov, cez tablety, PC až po TV a Xbox One. Microsoft tým unifikuje všetky svoje platformy a zjednotí aj svoje Store. Popritom na všetky platformy pridá DX12, ktoré zásadne mení spracovanie grafiky oproti DX11 a teda celé to bude rýchlejšie, niekedy aj niekoľkonásobne rýchlejšie, keďže každé jadro procesora už bude komunikovať s grafikou samostatne a paralelne. Bude to veľký skok, na ktorý už hry dlho čakali.  Mimo toho Microsoft pripravuje aj svoje Hololens okuliare, ktoré nám môžu raz priniesť niečo také ako ukazuje renderované video od Weta štúdia

Battlefield Hardline tento týždeň vyšiel a dopadol ako najslabší diel série. Síce priemer nie je tragický a okolo 7-7.5 to nie je vôbec zlé, ale je to o bod horšie ako Battlefield 4. Síce pridanie príbehovej kampane do Battlefieldu nie je zlá vec a má svoje svetlé stránky, veľa chvály jej recenzie neprisúdili. Skôr hra dopadá ako taký vlažný prechodový diel série.

Zaklínač cez týždeň postupne predviedol obrázky a zakončil to pekným zhrnutím detailov zo svojho sveta a naznačuje, že už sa nezadržateľne blíži. Ale blíži sa asi tak ako PC verzia Project Cars a GTA V a nikdy neviete, či náhodou zajtra nebude ďalší odklad.  Mimochodom na PC ide na 60 fps na 1080p s maximálnymi detailami na GTX980.

Veľkou témou bol aj Kojima, ktorý nečakane odchádza z Konami. Presnejšie nejde o žiaden priateľský odchod. Konami ruší celé Kojima Production, Kojimu degradovalo a jeho meno vymazáva z materiálov k Metal Gear hrám. Mimo toho už hľadá nový tím na ďalšiu Metal Gear Solid hru. Kojima tak odchádza zo svojej materskej filmy v ústrety novej budúcnosti, vraj už chcel robiť niečo iné a uvidíme, čo to presne bude. V Konami ostane do dokončenia Phantom Pain.

Z iných vecí sa Gabe Nevell rozrozprával o pokračovaniach hier,  autori Dead or Alive zaklincoval osud hry na PC a to jej orezaním na kvalitu oldgen portu, EA ohlásilo predstavenie Star Wars Battlefront na apríl, Sony pre zmenu ohlásilo God of War 3 remaster pre PS4 na júl.

Z technologických noviniek tu máme Titan X, novú najrýchlejšiu kartu na svete. Benchmarky to ukazujú a ako zvyčajne pri Titanoch, problémom je cena, ktorá je síce na túto sériu teraz relatívne nízka a to 999 dolárov, u nás sa to však premieta do 1200 eur, za čo zrejme máte celé PC aj s GTX980 kartou, ktorá je len o 20% pomalšia. AMD čoskoro prinesie konkurenciu v podobe R9 380X, ktorá však zrejme bude nacenená veľmi podobne, hovorí sa o viac ako 700 dolároch. Výkon má byť podobný ako Titan X, len pamäte bude 8GB a nie 12GB ako na Titane. Obe majú na hry dosť nepotrebné veľkosti pamätí.

Obe karty však majú DX12 (R9 má mať niektoré funkcie naviac), ktoré sa postupne prezentuje a zatiaľ netušíme, čo všetko vlastne ponúka. Ukázala nám to aj prezentácia od AMD, ktorá potvrdila zrýchlenie komunikácie medzi CPU a GPU a aj spracovanie dát v GPU, zatiaľ však nepredstavilo poslednú veľkú funkciu DX12. Bude to niečo veľké, keďže si to Microsoft a AMD nechávajú na poslednú chvíľu. Medzitým dostávame odpoveď na otázku, prečo firmy viac neprezentujú DX12, je to tým, že by hráči neverili nárastu výkonu, ktorý ponúka.

Nakoniec z technológii Nintendo ohlásilo vstup do mobilnej sféry, ako aj nové herné zariadenie, o ktorom však zatiaľ nevieme nič.

Z recenzií sme priniesli videorecenziu na The Order 1886, pre 3DS sme sa pozreli na Legend of Zelda Majoras Mask, RPG Lords of Xulima, veľmi slušný remaster Homerworldu a slabší spin-off Civilization série Starships, ako aj kompletnú sériu Resident Evil Revelations 2. Z dojmov sme priniesli Lego Jurrasic World a doplnili sme to interview s autormi Mortal Kombat X. Nakoniec nechýbal ani nový magazín.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19863)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk