Surrealistický kúsok inšpirovaný filmovou legendou

Salvador Dalí a filmár Luis Buñuel našli pokračovateľov v skupinke ruských herných vývojárov

pridal matus_ace 2.4.2015 o 11:03 pod hry
Surrealistický kúsok inšpirovaný filmovou legendou

HRY > NOVINKY >

V roku 1929 sa kinematografia stále iba hľadala. na svete už bola vyše 3 dekády, no ešte stále nemala vyvinutých mnoho svojich dnes známych výrazových prostriedkov a tak stále fungovala ako nástroj experimentovania. A bolo to práve v tomto roku, kedy umelec Salvador Dalí a filmár Luis Buñuel šokovali svet. Sled svojich snových sekvencií preniesli na filmové plátna a tak vznikol Andalúsky pes. Film bez bez výraznej naratívnej štruktúry, jeho skladba však vyplývala z asociácií a stal sa manifestom surrealizmu. Skladá sa z niekoľkých sekvencií, no do dejín sa zapísala už tá prvá. Rovnako ako sa úzky mrak vnáral do mesiaca na oblohe, tak Muž (sám Buñuel) svojou dobre nabrúsenou britvou prerezal oko mladej žene.

Podobných sekvencií bolo vo filme viac, no nezostali zabudnuté. O 85 rokov neskôr sa nimi inšpirovali Ilya Kononenko a Yuliya Kozhemyako, dvojica nezávislých ruských vývojárov. Povedali si, že práve úvodná sekvencia legendárneho filmu by bola ideálnym miestom pre zasadenie ich hry a tak začali pracovať na titule The Tender Cut, ktorý nás zavedie do miestnosti s balkónom, kde sa celá filmová scéna odohrala. Projekt pôvodne začal len v malom a vytvorili ho pre miestny game jam s témou fóbií. Postupne však rástol.

Ich práca sa tento rok chýli ku koncu. Vydanie titulu je dokonca už za rohom, 3. apríla. Nie je to však tak celkom hra. Autori o titule hovoria ako o interaktívnej inštalácii, v ktorej od vás chcú, aby ste sa ponorili do surrealistického sna. Nie je tu žiadna priama cesta vpred, žiadne pravidlá, ktoré musíte dodržať, dokonca ani žiaden cieľ, ktorý musíte pre dokončenie dosiahnuť. Ponárate sa do čierno-bieleho sveta, v ktorom sa nachádza hneď niekoľko predmetov, ktoré vás vyzývajú na interakciu. Britva nechýba. Chcú, aby ste to všetko skúmali a dopracovali sa k jednému z dvoch rozdielnych koncov. Nechýbajú tu ani achievementy. Celé to za sebou môžete mať už po 20 minútach, no pravdepodobne to bude zážitok, na ktorý len tak nezabudnete. Známu scénu prežijete z inej perspektívy a namiesto diváka sa z vás stáva herec.

The Tender Cut bude dostupný na stiahnutie na oficiálnej stránke.





Surrealistický kúsok inšpirovaný filmovou legendou  Surrealistický kúsok inšpirovaný filmovou legendou
Surrealistický kúsok inšpirovaný filmovou legendou  Surrealistický kúsok inšpirovaný filmovou legendou
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk