Aké Easter eggy v minuloročných hrách poschovávali ich autori?

Dnes je ideálny deň na to, aby sme sa pozreli na niekoľko vtipných minuloročných easter eggov

pridal matus_ace 6.4.2015 o 9:16 pod hry
Aké Easter eggy v minuloročných hrách poschovávali ich autori?

HRY > NOVINKY >

Veľká noc je zaujímavým sviatkom a to hlavne v našich končinách. Kde inde by sme mohli vyoblievať a vyšibať dievčatá a ešte za to aj dostať odmenu? V iných krajinách tieto mierne sado-masochistické tradície nie sú a Veľká noc sa slávi miernejšie. Napríklad hľadaním kraslíc alebo čokoládových vajíčok poschovávaných napríklad po záhradách. Z tejto tradície však čerpajú aj herní vývojári a neraz do svojich hier schovávajú drobné odkazy a vtipy, ktoré tí usilovnejší z nás môžu nájsť. A nazývajú to skutočne príznačne – easter egg (veľkonočné vajíčko).

Easter eggom sa venujeme pravidelne už niekoľko rokov. A nie len my. V týchto dňoch o nich píše snáď každý. No zároveň píše každý o tých istých, ktoré sa za tie roky stali už legendami. Romerova hlava v Doome, Psycho Mantis čítajúci vaše myšlienky, či nešťastný assassín v druhom Zaklínačovi sú už stálice v rôznych rebríčkoch. My sme tentoraz zostali v relatívne čerstvej pamäti a predstavujeme vám 10 zaujímavých easter eggov, na ktoré ste mohli naraziť v minuloročných hitoch. Ale pozor, text aj videá tu a tam môžu obsahovať nejaký ten spoiler.

Alien: Isolation

Hry s Votrelcom vždy nevynikali. Boli tu lepšie aj horšie kúsky, pričom Isolation sa zaradí medzi tie najlepšie. Vždy sa v nich však dali nájsť milé odkazy na známu filmovú sériu aj iné drobnosti. Teraz to samozrejme nebolo inak. V Alien: Isolation môžete nájsť odkazy na minulosť Nintenda v podobe R.O.B.-a a Game & Watch, no najzaujímavejší je odkaz na ďalšiu Scottovu klasiku – Blade Runner. V hre totiž môžete hneď niekoľkokrát naraziť na origami jednorožca známeho z filmu.

Titanfall

V multiplayerovkách sa easter eggy až tak často nevyskytujú, no aj tých pár prípadov poteší. Aj v Titanfall môžete nájsť niekoľko drobností. Napríklad plyšovú hračku Lochnesskej príšery. Vtipnejšie sú však odkazy na hru Portal, ktoré môžete nájsť na mape Corporate.

Talos Principle

Logická hra od Chorvátov z Croteamu je easter eggmi preplnená. Skutočne je ich tu veľa a vybrať jeden bolo ťažké. Nájdete tu odkaz na Serious Sama, na Portal (čo sa skrýva za Mesiacom?), no ten najzaujímavejší vás nechá preletieť celú mapu a potrebujete k tomu kopu krabíc. No stojí to za to, keďže sa presvedčíte, že Croteam sú asi veľkými fanúšikmi Pink Floyd a ich albumu Dark Side of the Moon.

Borderlands: The Pre-Sequel

Hromadu easter eggov obsahuje aj zatiaľ posledný akčný výlet na planétu Pandora. Niektoré sú väčšie, niektoré menšie, no len jeden čerpá inšpiráciu z filmovej legendy. Keď v hre narazíte na veľký monolit, okamžite si spomenie na kultovú sci-fi klasiku 2001: Vesmírna Odysea. A ak sa ho dotknete, dostanete sa na úplne nové miesta.

Dragon Age: Inquisition

Tvorba BioWare je skutočne bohatá a tak je pochopiteľné, že v každej hre nájdete odkazy na mnoho ďalších. Inquisition nie je výnimkou a ponúka odkazy na Knights of The Old Republic, Mass Effect a ďalšie. Rozosmeje však odkaz na známy sketch komediálnej skupiny Monty Python. Viete aké sú najsilnejšie zbrane inkvizície?

Far Cry 4

V hre prichádzate do krajiny Kyrat, aby ste tam rozprášili popol svojej matky. Akosi sa však popri tom zapletiete do lokálnej občianskej vojny, pomôžete dobrej strane zvrhnúť samozvaného vládcu krajiny a nastoliť mier. No to je vlastne len taká bokovka. Hlavná úloha je jasná a dokonca ju môžete splniť v úvodných 15 minútach hry. Potom vás čakajú už len záverečné titulky.

Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein 3D stál pri zrode FPS žánru. Zatiaľ posledné pokračovanie zas predstavuje to najlepšie z tohto žánru a aj preto sa u nás stalo hrou roka 2014. Svojich koreňov si je však The New Order vedomý a pekne na to odkazuje. BJ má aj po rokoch nočné mory a tie sú najmä pamätníkom až podozrivo známe.

Goat Simulator

Dalo by sa povedať, že Goat Simulator bol easter egg sám o sebe. A zároveň aj aprílový žart. Hra sa samozrejme nebráni niekoľkým vtipným odkazom a môžete v nej vidieť napríklad mobilný titul Flappy Goat, či sa dostať až do vesmíru. Scéna korunovácie za Kozieho kráľa sa vám však vryje do pamäti. Okamžite si môžete povolať aj služobníctvo.

Wasteland 2

Wasteland 2 je nie len kvalitným RPG a nástupcom legendy, ale najmä krásnym výletom do minulosti, ktorý si hráčov získal. A práve tomu zodpovedá aj charakter rôznych skrytých odkazov, na ktoré v hre narazíte. Samozrejme ich v hre nájdete veľa, no pobaví jeden menší v arizonskej púšti. Tam nájdete jednu cashe, ktorá obsahuje tisícky cartridgeov hry „Extra Terrestrial“. A asi všetci viete, ako skončila fenomenálne zlá hra E.T. od Atari.

Battlefield 4

Asi vám nejde do hlavy, čo v našom prehľade robí  Battlefield 4, keďže hra vyšla už v roku 2013. Pred zhruba rokom však dostala hra DLC nazvané Naval Strike a na mape Nansha Strike nájdete pravdepodobne jeden z najzábavnejších easter eggov minulého roka. Čo sa stane, ak sa pri jednej bóji stretne desať hráčov?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk