Call of Duty: Black Ops 3 mení štýl, ponúkne kooperáciu a otvorené levely

Activision a Treyarch predstavili Call of Duty: Black Ops 3 a to aj s niekoľkými zaujímavými detailami a minimálnymi požiadavkami na PC verziu

pridal matus_ace 26.4.2015 o 20:06 pod hry
Call of Duty: Black Ops 3 mení štýl, ponúkne kooperáciu a otvorené levely

HRY > NOVINKY >

Activision a vývojári zo štúdia Treyarch oficiálne predstavili Call of Duty: Black Ops 3 na evente v Santa Monice, kde zároveň odhalili aj niekoľko zaujímavých detailov o hre. Mnohé informácie o nej zostávajú stále zahalené, no prekvapivo sme sa dozvedeli už aj minimálne požiadavky na hardvér PC verzie. Tá bude, samozrejme, podporovať aj 4K rozlíšenie.

Mark Lamia, šéf Treyarchu, vyvracia niektoré chybné informácie o vývoji hry a dodáva, že tento rok nebudú žiadne porty, ale hru vyvíjajú súbežne na všetky 3 platformy - PC, Xbox One a PS4. Podľa neho ide o začiatok novej generácie a ako sme aj čakali, priniesla zjednodušenie multiplatformového vývoja. Všetky 3 verzie rovno aj ukázali a taktiež potvrdili, že s verziami pre Xbox 360 a PS3 by sme nemali počítať, keďže sa nemôžu stále obzerať dozadu. Wii U verziu priamo nezamietli, no podľa Activisionu v súčasnosti nemajú plány na predstavenie pre túto platformu. No nebolo by to prvý raz, že si Activision necháva ohlásenie Nintendo verzie na poslednú chvíľu.

Dnes sa navyše potvrdili aj informácie z nedávneho úniku, ktorý pravdepodobne spravil Activisionu menšiu zmenu v plánoch a vyfúkol im všetky esá z rukáva. Hra bude pokračovať v Black ops 2, konkrétne bude nadväzovať na útok dronmi v roku 2025, po ktorom vláda predstavila obranný dáždnik, čím preniesla boje znovu späť na zem. Teraz nasledujú boje s kyberneticky upravenými vojakmi, ktorým budete vylepšovať 40-timi modifikáciami. Predstavuje to krok vpred oproti exosuitu z Advanced Warfare. Vylepšenia budú rozdelené na Cyber Cores  ktoré ponúkajú rôzne nové skilly ako vzdialené hackovanie, ovládanie dron, alebo aj reťazové melee útoky (ako v bojovkách) a Cyber Rigs, ktoré budú sú pasívne upgrady obleku a napríklad vylepšia pohyb, alebo brnenie. 

Kampaň tentoraz prvýkrát ponúkne kooperáciu štyroch hráčov, možnosť výberu postavy a čo bude dôležité, hlavne pre otvorené levely hry, ktoré sa teraz budú hrať viac ako Crysis a menej ako Call of Duty. Teda sami  si budete vyberať taktiku a ak hráte kooperačne, koordinovať s ostatnými. Budete mať prepojené senzory a teda nepriateľov, ktorých vidia ostatní uvidíte znázornených aj vy. Keď si k tomu prirátate tentoraz úplne voľné využívanie implantátov a je tu úplne iná hra ako Advanced Warfare, ktorá obmedzovala používanie možností exosuitu. Prakticky vďaka kooperácii sa konceptom posúva ešte vpred oproti Crysisu a pridáva k tomu široké modifikácie v štýle Deus Ex.

Autori tu mieria aj na väčšiu znovuhrateľnosť, kde si vyskúšate rôzne prístupy. Prepracovaná totiž bola aj AI, ktorá už nejde rovno za cieľom, ako v predošlých hrách, ale má 20 rôznych typov správania a prístupu. .

Call of Duty: Black Ops 3 mení štýl, ponúkne kooperáciu a otvorené levely

 

S ostatnými hráčmi sa spájate na základni medzi misiami, kde každý má svoje lôžko so svojimi štatistikami, hodnoteniami, medajlami, rovnako sa tu vyberajú obleky, inštalujú nové kybernetické implantáty. Ich úpravu a rozšírená customizácia (aj v oblasti zbraní) hrá v kampani veľkú úlohu, no hra narástla aj v ďalších režimoch.

Zombies režim by mal predstavovať niečo nové a unikátne, ponúkne výrazné sociálne prvky, systém progresu a aj zaujímavý príbeh. Na jeho predstavenie si ešte počkáme. Samotný multiplayer mení zaužívané pravidlá a nie len tým, že sa doň pretavili rôzne kybernetické vylepšenia. Rozšírila sa paleta pohybov (napríklad pribudne aj plávanie pod vodou) a pri každom jednom z nich budú môcť hráči zároveň strieľať. Akcia by mala byť rýchlejšia a hráči by nad ňou mali mať lepšiu kontrolu. Do boja navyše vstúpi rôznych 9 tried postáv, kde každá bude mať svoju specializáciu a zbraň (napríklad Reaper robot s rotačákom, seraph s revolverom, Outrider bude mať luk atď.) Veľkou zmenou bude aj skladanie si vlastnej zbrane ale najväčšie prídavky v tejto časti budú pre e-sports. Štýl máp zostáva verný tomu, čo v sérii poznáme. Dan Bunting to zhrnul slovami "evolúcia Black Ops 2".  

Call of Duty: Black Ops 3 mení štýl, ponúkne kooperáciu a otvorené levely

Potvrdil sa aj dátum vydania a Call of Duty: Black Ops 3 vychádza 6. novembra.

Minimálne požiadavky PC verzie:

  • OS: Windows 7 64-Bit / Windows 8 64-Bit / Windows 8.1 64-Bit
  • Procesor: Intel Core i3-530 @ 2,93 GHz / AMD Phenom II X4 810 @ 2,60 GHz
  • RAM: 6 GB RAM
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 470 @ 1GB / ATI Radeon HD 6970 @ 1GB
  • DirectX: 11
  • Zvukovka: DirectX kompatibilná





Call of Duty: Black Ops 3 mení štýl, ponúkne kooperáciu a otvorené levely  Call of Duty: Black Ops 3 mení štýl, ponúkne kooperáciu a otvorené levely  Call of Duty: Black Ops 3 mení štýl, ponúkne kooperáciu a otvorené levely
Call of Duty: Black Ops 3 mení štýl, ponúkne kooperáciu a otvorené levely  Call of Duty: Black Ops 3 mení štýl, ponúkne kooperáciu a otvorené levely
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18432)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk