Čo ešte robí Plague Inc: Evolved medzi Steam Early Access titulmi?

Smrteľné vírusy, baktérie, plesne, parazity i nanoboti zostávajú aj po 15 mesiacoch medzi nedokončenými hrami.

pridal roberto 2.5.2015 o 22:15 pod hry
Čo ešte robí Plague Inc: Evolved medzi Steam Early Access titulmi?

HRY > NOVINKY >

Na Windows PC začalo byť ľudstvo hubené už minulý rok vo februári, keď sa medzi Steam Early Access titulmi objavilo Plague Inc: Evolved. Až na drobné chybičky sa hra veľmi rýchlo dostala do dobre hrateľného stavu. Krutí hráči sa zhostili "božskej ruky", ktorá viedla spočiatku nenápadný a úplne neškodný vírus po ceste ku kašľaniu, zvracaniu, hnačkovaniu, zlyhávaniu orgánov a nakoniec vyhubeniu celého otravného ľudstva. Na vyšších úrovniach sa otváral prístup k baktériám, parazitom a dokonca nanobotom a biologickým zbraniam a autori mali prácu výrazne uľahčenú, keďže netestovali nový produkt, ale v podstate iba vylepšený port z mobilnej verzie hry s kratším názvom Plague Inc. Celkom právom sme teda očakávali, že oficiálny launch je vzdialený iba pár mesiacov. S čím sa teda štúdio babralo posledných 15 mesiacov?

Čo ešte robí Plague Inc: Evolved medzi Steam Early Access titulmi?

V prvom rade treba zmieniť dva nové vírusy s úplne novým štýlom hrania. Necroa vírus dokáže ľudí premieňať na zombíkov, vďaka čomu si hráči môžu sami zorganizovať zombie apokalypsu, tak obľúbenú vo videohrách i filmoch posledných rokov. Do PI:Evolved sa vďaka Necroe dostal nový prvok aktívneho ovládania šírenia vírusu a jeho obetí. Vírus dokáže zombíkov nie len vytiahnuť z hrobov a posilniť ich vlastnosti, ale zároveň nad nimi preberá kontrolu, zombíci môžu vytvárať hordy a útočiť na doteraz odolávajúce krajiny. Aby to ale nebolo až takto jednoduché, zombíci sú pomerne úspešne vyhladzovaní medzinárodnou organizáciou Z Com, samozrejme odkazujúcu na anti-emzácku organizáciu XCOM.

Čo ešte robí Plague Inc: Evolved medzi Steam Early Access titulmi?

Druhou šialenou novinkou odtrhnutou od aspoň trochu vážne sa tváriaceho simulátora je opičí vírus inšpirovaný filmom Úsvit planéty opíc. S oficiálnou podporou 20th Century Fox bol do sveta vypustený vírus primárne zameraný na opice. Z primitívnych zvierat sa pod dohľadom hráča stanú kmene inteligentných bytostí, ktoré jedného dňa vylezú z brazílskej, africkej či indonézskej džungle a násilne preberú vládu nad planétou.

Do hry okrem toho pribudla podpora oficiálnych i hráčmi vyrobených scenárov, umožňujúcich tvorbu vlastného unikátneho spôsobu ovládnutia planéty i vpúšťanie bežných vírusov do zmeneného sveta po príchode doby ľadovej, veľkej ekonomickej kríze či inej významnej udalosti. Ponuka scenárov a možností sa behom mesiacov pekne rozrástla a hra dostala aj vizuálnu aktualizáciu s náhľadmi pôsobenia chorôb a chaosu vo svetových metropolách, ale inak sa tempo počas posledného pol roka spomalilo. Dôvodom má byť online multiplayer, na ktorý sa štúdio vrhlo už vlani na jeseň a doteraz sa ho snaží dostať do hrateľnej podoby.

Čo ešte robí Plague Inc: Evolved medzi Steam Early Access titulmi?

Navyše sa Plague Inc: Evolved medzičasom rozšírila z Windowsu a Macu aj na Linux a v spolupráci s Microsoftom bola oznámená Xbox One verzia a štíhlejšia mobilná verzia sa dostala na Windows Phone platformu. Oficiálny launch je teda asi ešte stále v nedohľadne.





Páči sa mi!






Čo ešte robí Plague Inc: Evolved medzi Steam Early Access titulmi?
PC

Vývoj: Ndemic Creations / Ndemic Creations
Štýl: Simulácia
Dátum vydania: 26. máj 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk